torsdag 29 november 2012

Träning på jobbet

Kan man lägga in lite smygträning på jobbet? Ja faktiskt eftersom jag har skrivbordsarbete har jag höjt skrivbordet och kom idag på att om jag står på ett ben och jobbar så får jag ju lite core-träning också. Fiffigt värre :) Försöker i varje fall att undvika att sitta ner eftersom man förbränner mer om man står och jobbar, jojo alla bäckar små. Problemet är bara tighta jeans kanske inte är de skönaste kläderna att göra övningar i!

tisdag 27 november 2012

Frisk som en nötkärna

Igår var det äntligen dags för läkarbesöket och fick diagnosen, inga fel på mig... men alltså jag måste ju bara vara värsta kverulanten och simulanten jag. 

Listar några av mina inbillningssymptom och läkarens diagnos:
Hugger i ryggen när jag andas och värst när jag ligger ner, kan inte sova på höger sida
Orsak: Muskelfäste i kläm

Förkyld och hängig hela hösten
Orsak: Nya förkylningar som tagit om efter varandra

Nästäppa senaste två veckorna
Orsak: Biverkning av Nezeril

Andningsproblem
Blir fort andfådd och kan inte dra djupa andetag, samma symptom både med och utan ventolin (och näää det är inte p.g.a. otränad vilket man gärna skulle kunna tro men jag hade detta redan i somras då jag sprang flera mil i veckan och körde BC och BS två gånger i veckan)
Orsak: Astma och nästäppa, vilket gör att man inte kan andas ordentligt (de senaste två veckorna ja, men innan det då???).Alltså jag är frisk! Men f
ick i varje fall remiss till lungröntgen och får svaret därifrån om ca en vecka men enligt läkaren så är det ju i varje fall inga fel på mina lungor och därmed inga problem med att träna.

Så nu är det dags att:
SLUTA SJÅPA MIG OCH BÖRJA TRÄNA IGEN!


måndag 26 november 2012

Kvartalsutbildning BodyStep

Lördag 24/11 var det dags för ny kvartalsutbildning i BodyStep, så underbart. SGS-bussen ner, tunnelbana till Karlaplan, ombyte och klar i god tid innan passet skulle börja så jag fick en chans att titta igenom nya programmet dessförinnan. 

Klockan 12 var det dags, portarna öppnade in till salen och jag drog mig längst bak eftersom jag var tvungen att maska på armhävningar och div. annat för axlar som skulle kunna finnas med i programmet och det funkade superbra för det var så mycket folk som stod i vägen så jag syntes knappt. Jag lever med den villfarelsen, ser inte jag instruktören så ser inte hon mig  :P

Instruktören, Pernilla Andersson, är hur duktig som helst och hon hade fått äran att vara med på filmningen av denna release. Hon berättade lite om hur det gick till på filmningen hur hon hade fått åkt ner och väl framme fick hon koreografin och sen var det bara att nöta för hon hade 1,5 timme på sig tills första klassen :o. Hon hade blivit tvungen att filma om 2 ggr innan det satt, varav ena gång hade hon sparkat till brädan så den vände och lade sig upp och ner. Så härligt när folk kan dela med sig av misstag och att man märker att man inte är ensam på att göra dom. 

Vidare blev det information ang. programmet, vilket är det tuffaste programmet dom har haft sen hon startade. T.o.m. Lisa Osborne tyckte att det är tufft och då är det tufft....
Dom är två stycken som ansvarar för att sätta ihop programmen det är Lisa Osborne och Mark Nu'u och tur var nog att Lisa var med för hon hade fått hålla tillbaka Mark annars hade passet blivit ännu tuffare. Så var det dags att köra och nog var det tufft alltid och denna gången överraskade hon och körde både vanliga och cirkeln d.v.s. 75 minuter.

Nu är det bara att börja nöta in nya programmet och träna, träna, träna för utan träning och rejäl förberedelse kommer det aldrig att fungera att instruera passet. För tufft det var bara förnamnet det men så underbart roligt som vanligt!

NYHET! Spider-man Power Jump: 

This explosive jump will get you to recruit more muscle
fibers and burn more caloris as a result


fredag 23 november 2012

Vilodag


Efter veckans relativt hårdstart av träning är det dags för en vilodag och det passar utmärkt då jag i morgon drar i väg till Stockholm för att gå på nästa kvartalsutbildning i BodyStep. Så himla kul träning, bra musik, mycket träning för höfter, lår och rumpa. Samt att man även tränar överkroppen med bl.a. armhävningar, burpees m.m. Så underbart det är, synd bara att passen har tappat en hel del deltagare men vi får hoppas att dom kommer tillbaka till våren igen då vi startar på ny kula.

Till gårdagens pass kom det endast 2 st. vilka var instruktörer dom med. Vi körde ändå och jag passade på att prova köra ett pass utan ventolin för att kolla hur jag pallade att köra passet utan att ta något luftrörsvidgande medicin. Och faktiskt tyckte jag att det var ungefär lika, det var i samma låt som vanligt som tröttheten och andfåddheten satte in så jag kanske skulle kunna klara mig utan, men jag fortsätter tills läkarna fått säga sitt. Ja, om dom nu får det jag börjar misströsta när det gäller läkare, men hon som jag har gått till på senaste tiden har varit riktigt bra så jag hoppas och tror att jag kommer att få en rejäl utredning.

Nyckelbenet som har petat rakt uppåt tidigare tror jag minsann är på väg ner igen nu när jag börjat aktivera musklerna på allvar i axel och skuldra. Känns skönt för det såg riktigt otäckt ut ett tag i slutet av semestern. Fast den var ju bra att använda som krok att hänga handväskan på för den blir jag då rent av tokig på, den ramlar ju bara ner hela tiden. Helt säkert mina axlar är inte gjorda för handväska, men ska jag vara ärlig så gillar jag inte handväska så där till 100 heller :)


torsdag 22 november 2012

Träning är livet

ÄNTLIGEN verkar det som om att kan börja utmana axel och skuldra efter ledbandsfrakturen. Har t.o.m. börjat kunna träna bodycombat igen och det är så UNDERBART. T.o.m. så underbart så jag körde 3 dagar av 4 med combat... :)
När man som jag har varit borta i tre månader från träning och sen kör igång igen så märker man hur bra magmuskler man egentligen hade innan man slutade. Klarar liksom inte av tekniken i kickarna eftersom musklerna har sinat i magen, trots att jag kört en del core-träning men det räcker liksom inte. Har ju märkt att magen har blivit slapp och putar ut mer än vanligt, men jag trodde väl mer att det berodde på allt man stoppat i sig under hösten och inte klarat av att göra sig av med.

Ett problem som jag fortfarande dras med är luftrören eller kan det vara lungorna och att jag hela tiden känner mig förkyld. Googlade förut twar men efter att vaknat på natten av att det liksom har huggit ryggen vid inandning och dessutom inte kunnat ligga på höger sida utan att det gjort jätteont började jag i stället googla detta och hittade då lungsäcksinflammation, oooops. Men nu är det dags att gå till botten med detta så därför har jag beställt tid hos läkare på måndag och jag kommer inte att ge mig förrän dom hittar något, för något är fel. I know it, efter många års träning har jag lärt mig hur kroppen reagerar. Och om det nu skulle vara det och tänk om det varit detta från allra första början och INTE ansträngningsastma hur har då inhalationerna av medlet påverkat lungorna????

Jaja på måndag får jag väl första utlåtandet i varje fall kan jag hoppas tills dess får jag se till att försöka lindra smärtan genom att, sova halvsittandes, stå och jobba. Börja käka smärtstillande för att jag ska kunna ta dessa djupa andetag som behövs.

Nästa googling blev så "träning vid lungsäcksinflammation" och hittade då att det är inte farligt att träna med detta men att man kanske inte ska träna så hårt. Tur att jag inte gör det då får avvakta med löpning till efter läkarutlåtandet för att se om jag har ställt rätt diagnos själv :)
Idag Torsdag  = 30 min BodyStep atlet = lättplätt träning :P

Sockerfri månad
I måndags startade jag en ny sockerfri månad och hittills har karaktären varit på topp, trots att Mats handlat hem godis i stora lass har jag hållit mig från dessa och vågen visade ner 1,5 kg på tre dagar så det var rätt beslut kände jag. 
Nästa vägning och mätning blir om 7 dagar då jag hoppas på ännu bättre resultat :)

Tjillevippen vet já

tisdag 20 november 2012

Hemma och träningsvärk

Ja, hemma har jag varit sedan i Fredags och lyckades faktiskt vända tillbaka till svensk tid ganska direkt. Vilken tur förra gången jag var i USA tog det mig en vecka att få tillbaka rätt dygnsrytm men då gjorde det inget eftersom jag hade semester men nu skulle jag börja jobba direkt på måndagen så det var bara att bita ihop :)

Tycker att skuldran och nyckelbenet har kännts lite stabilare på sista tiden och det var nu dags för första BC-passet efter 3 månader. Som jag har längtat och det gick så himla bra förutom att jag inte kunde slå på för hårt med vänster förstås, men dom fick sig en rejäl känga av högern i stället då.
Och snacka om träningsvärk, märks att överkroppen inte är tränad. Ryggen kom direkt efter descending och ascending elbow. Dom är underbara dom slagen. Eftersom det gick så bra beslutade jag mig för att träna bort träningsvärken på söndagens bc-pass och på det följde sen ett yoga-pass. Ett litet annorlunda pass mot för jag är van vid. Mycket rygg men att rulla ner i planka och triceps press gick inte så bra då fick jag ta det lugnt men annars gick det över förväntan. Så himla härligt pass med Johanna, superduktiga instruktören. 

Om jag hade trott att jag skulle träna bort träningsvärken så märkte jag under natten hur jag hade lurat mig själv för istället blev den värre än värst och jag vaknade vid 2 på natten av träningsvärken och kunde knappt vända mig i sängen och inte ligga på höger sida. Ja, vänster har jag inte kunnat ligga på de senaste 3 månaderna :P som tur är har det också blivit bättre så nu kan jag t.o.m ligga på vänster sida utan att det gör för ont, det blir bättre och bättre dag för dag!

Igår var det så dags att sätta ihop BestOf av BodyStep som jag ska köra igång med på Onsdag och skulle träna lite låtar för att se om dom sitter men attans vad jag fick ont i luftrören. Och detta satt kvar idag på morgonen så nu har jag ringt läkaren för att få en tid så att hon kan kolla upp vad det egentligen är. För något skit är det, det känner jag rejält. Därför har jag börjat googla twar och se när jag läser det så har jag alla symptom, täppt i näsan, förkyld, hostar, rosslar you name it I've got it :(
Men så illa ska det väl inte vara men lika bra att ta en rejäl genomgång och tjata, tjata, tjata på läkaren för det är inte ansträngningsastma, inte enbart i varje fall för det blir absolut inte bättre av varken ventolin eller bricanyl. 
Hoppas jag får en tid snart så att jag kan få en diagnos någon gång, men det jag oroar mig mest för är att jag ska få träningsförbud, vilket jag verkligen inte hoppas nu när jag har börjat kunna träna överkroppen igen. 

Now back to work
Tjillevippen!

lördag 10 november 2012

Everglades Miami

I går tog jag resans första joggingtur på Miami Beach i bara linne och shorts. Gissa om det var underbart att slippa klä på sig underställ flera lager kläder bara för att springa. Skulle vara härligt med sånt här klimat året runt :)
Efter frukosten tog vi en lång promenad barfota längs beachen och tillbaka hem genom stan igen. Vi drog i oss lite lunch och skulle sen iväg ner och bada i havet, men innan dess lite shopping för Mats hade varken sandaler eller shorts och Lise skulle ha en långklänning. Nåja väl nere vid havet hade det blivit lite för kallt för ett bad så det fick vänta. Vi låg och huttrade ett tag i sanden innan vi gav upp och gick upp för att så småningom få i oss lite middag.

Everglades

I dag var det dags för första utflykten, Everglades. Iväg och titta på alligatorer och krokodiler. Bussresan till Everglades tog ca 1 timme och väl framme fick vi åka på s.k. airboats som har två concorde motorer så snacka om liv i luckan. Tyvärr var vädret lite för kallt och blåsigt för att chansen att se reptilerna eftersom dessa är kallblodiga och mest aktiva då det är hiskeligt varmt. Men en alligator var snäll och visade sig. 

 
Vi åkte vidare till ett indianreservat, där man tog hand om vilda djur som av någon orsak hamnat på ett område där dom inte ska vara, som t.ex. i någons pool.
Vi fick se hur indianerna fångade alligatorer och krokodiler för många år sedan, vi fick även se en ormshow där bl.a. en skallerorm var väldigt snabb och elak. Han högg efter "ormtjusaren" då han öppnade lådan och skulle ta ut honom ur den. Och han var snabb rackans snabb var han. Vi fick även prova att hålla i en krokodil och en orm. Krokodilen gick bra men ormen gick inte så himla bra lär jag erkänna, trots att sköterskan lovade att den var ofarlig så klarade jag inte av att ha den slingrandes längs mina armar, hua men Lise hon tordes hon. 
Efter en spännande dag fortsatte vi hem och tog en sen lunch och efter det en promenad längs den härliga beachen så klart :) Inget bad denna dagen heller... men i morgon då blir det sol och salta bad hela dagen lång. 


torsdag 8 november 2012

Helllooooo Florida

Då var det äntligen dags att ge sig av från ett kallt New York till ett varmt Florida och Miami.
Eftersom det var en ny storm på väg in var vi oroliga att vi skulle bli kvar och gå miste om det soliga, varma klimatet som väntade oss. Och att vi hade tur det kan man verkligen säga, för vi var bland dom sista som fick starta från Newark, resten av flighterna var inställda denna dagen. Och som sagt det började snöa strax innan vi skulle till att lyfta. Men iväg kom vi och har nu landat, checkat in på hotellet, gått på beachen, ätit och druckit gott. Passade på att fira med en drink för att fira...  Nu är det dags att sova så att man orkar med att sola och bada i morgon för att på fredag dra iväg till Everglades och kolla in lite krokodiler. 

 


söndag 4 november 2012

NY - Dag 3

Dagen startade med frukost och eftersom det var sån kö till den så gick vi ner lite senare, men faktiskt alla hade visst tänkt lika som oss. Värsta kön, men till sist kom vi in och fick dom 3 sista våfflorna. 
Efter det en promenad genom central park där vi kom till, vad som skulle ha varit målet för New York maraton. 

På promenaden mot Times Square kom vi förbi området med skyskrapan och den fallna kranen. Där var det dock avspärrat så vi fick gå en liten omväg, men till sist var vi framme och hittade affären med M&M där Lise fick sig en påse med godis. 
  

Eftersom vi var lite nyfikna på hur det såg ut downtown, köpte vi biljetter till sightseeing bussarna och tog oss ner till battery park. Det var fortfarande vissa byggnader som var utan el och man pumpade vatten ur byggnader. Vattnet var runt en byggnad och vi såg att förödelsen var total. Bilar med löv i och som troligen hade varit vattenfyllda. 

Hela färden tog ca 2 timmar och vi var rejält nedkylda efter denna, så det var bara att kliva av vid central park och promenera kortaste vägen hem för att tina upp innan vi skulle iväg på information med spring travel ang. den inställda new york maran. 

Dagen avslutades på en italiensk restaurang tillsammans med Fredrik, Maarit, Marie och Lars. 

Efter ännu en hektiskt dag håller ögonen på att åka ihop och det är dags att få sin skönhetssömn och nu får vi sova en timme längre för det är dags att ställa tillbaka klockorna här i NY till vintertid. 

Tjillevippen!
lördag 3 november 2012

N.Y. dag 1 & 2 - New York maraton INSTÄLLT!!!!


Natten innan flyget gick bodde vi på JumboJet på Arlande. Super!!!!
Ganska små rum och lyhört men det gick ändå att sova...
Klockan 4.15 ringde klockan och det var dags för uppstigning. På med kläderna, borsta tänderna, slänga i sig frukost, in i bilen, till parkeringen, och vidare till terminal 5 för att checka in. Eftersom vi var i god tid var det inte så mycket kö, vilket var riktigt skönt. 
Efter värsta förhöret fick vi äntligen gå genom passkontrollen och mot flyget till NY. 
Snacka om förvåning när vi bordade och såg att flyget enbart hade två rader med stolar och 3 stolar i varje, litet plan alltså! Kunde det verkligen ta oss över Atlanten och in i staterna. Jo men visst gick det :)NY - Dag 1
Efter 8 timmar på planet var vi äntligen framme på Newark i New Jersey, där vi fick lämna fingeravtryck. Iväg efter bagaget och med det i handen drog vi oss mot utgången där Springtime väntade för att ta oss över till New York och Manhattan där hotellet, The Milburn, finns. Slutkörda men lyckliga hamnade vi på hotellet men rummet var då inte färdigt så vi fick ta en liten promenad innan vi äntligen kunde ta oss in på hotellet. Och vilket rum vi fick det var värt vänta på :)
Ett sovrum, vardagsrum samt ett litet pentry. Super duper!!!
                      
   

  
Efter att rummet blivit inspekterat tog vi en promenad ned till 34:e gatan och Jacob Javits Convention Center för att hämta min nummerlapp och goodiebag. I denna fick jag även en orange tröja med New York marathon 2012. Promenaden tog oss ca 1,5 timme så efter det tog vi oss till en affär och köpte med lite mat till rummet för att sen lägga sig att sova efter att ha varit vaken i nästa 24 timmar, tror jag i princip somnat innan huvudet landade på kudden.

NY - Dag 2
Klockan på ringning kl 7 för att Lise skulle hinna göra sig färdig innan vi  skulle ner till frukosten senast åtta. På dagens agenda stod en shopping-utflykt till Woodbury Common Premium Outlets, vilket ligger dryga timmen norr om New York. Som vanligt blev det en hel del träningskläder inköpta... 
Tillbaka på hotellet fick vi meddelandet att NY marathon är inställd, p.g.a. stormen Sandy. Men jag är inte helt överraskad, jag var egentligen mer överraskad till att man skulle köra maran trots allt elände i staden. Södra Manhattan är fortfarande utan ström och människorna där kan inte få vatten eller mat och lider verkligen. Många poliser finns på plats där eftersom inget larm fungerar heller och inbrottsrisken är så stor. Ja, det är verkligen olustigt. 

Det var allt för idag, nu ska här sovas så vi är pigga och kan göra Times Square i morgon!