lördag 3 november 2012

N.Y. dag 1 & 2 - New York maraton INSTÄLLT!!!!


Natten innan flyget gick bodde vi på JumboJet på Arlande. Super!!!!
Ganska små rum och lyhört men det gick ändå att sova...
Klockan 4.15 ringde klockan och det var dags för uppstigning. På med kläderna, borsta tänderna, slänga i sig frukost, in i bilen, till parkeringen, och vidare till terminal 5 för att checka in. Eftersom vi var i god tid var det inte så mycket kö, vilket var riktigt skönt. 
Efter värsta förhöret fick vi äntligen gå genom passkontrollen och mot flyget till NY. 
Snacka om förvåning när vi bordade och såg att flyget enbart hade två rader med stolar och 3 stolar i varje, litet plan alltså! Kunde det verkligen ta oss över Atlanten och in i staterna. Jo men visst gick det :)



NY - Dag 1
Efter 8 timmar på planet var vi äntligen framme på Newark i New Jersey, där vi fick lämna fingeravtryck. Iväg efter bagaget och med det i handen drog vi oss mot utgången där Springtime väntade för att ta oss över till New York och Manhattan där hotellet, The Milburn, finns. Slutkörda men lyckliga hamnade vi på hotellet men rummet var då inte färdigt så vi fick ta en liten promenad innan vi äntligen kunde ta oss in på hotellet. Och vilket rum vi fick det var värt vänta på :)
Ett sovrum, vardagsrum samt ett litet pentry. Super duper!!!
                      
   

  
Efter att rummet blivit inspekterat tog vi en promenad ned till 34:e gatan och Jacob Javits Convention Center för att hämta min nummerlapp och goodiebag. I denna fick jag även en orange tröja med New York marathon 2012. Promenaden tog oss ca 1,5 timme så efter det tog vi oss till en affär och köpte med lite mat till rummet för att sen lägga sig att sova efter att ha varit vaken i nästa 24 timmar, tror jag i princip somnat innan huvudet landade på kudden.

NY - Dag 2
Klockan på ringning kl 7 för att Lise skulle hinna göra sig färdig innan vi  skulle ner till frukosten senast åtta. På dagens agenda stod en shopping-utflykt till Woodbury Common Premium Outlets, vilket ligger dryga timmen norr om New York. Som vanligt blev det en hel del träningskläder inköpta... 
Tillbaka på hotellet fick vi meddelandet att NY marathon är inställd, p.g.a. stormen Sandy. Men jag är inte helt överraskad, jag var egentligen mer överraskad till att man skulle köra maran trots allt elände i staden. Södra Manhattan är fortfarande utan ström och människorna där kan inte få vatten eller mat och lider verkligen. Många poliser finns på plats där eftersom inget larm fungerar heller och inbrottsrisken är så stor. Ja, det är verkligen olustigt. 

Det var allt för idag, nu ska här sovas så vi är pigga och kan göra Times Square i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar