tisdag 29 juni 2010

Och idag ännu bättre

Japp då simmar man som fisken i vattnet, är så härligt svalkande i denna värmen, jag bara älskar att bada :)
Ingen antydan till panik idag, kunde t.o.m. öka takten på simningen kändes oerhört bra. Tanken "tänk om det ligger ett lik på botten" kom emellertid men fick skaka av mig den känslan. Hmmm har nog läst lite för mycket deckare.... eller är jag lite för lättpåverkad tro?

På lunchen tränades 45 minuter core med jobb-gänget, näst sista gången usch vad tråkigt, kommer verkligen att sakna träningen tillsammans med dom. Dom är ju bara världsbäst!!! Efter core-passet snabbt in i duschen för att ta en promenad med supertrevliga Britt-Marie för att käka den godaste räksalladen jag ätit på länge. Fetaostdressing=super, super gott. Hade även tänkt lyxa till det med glass som efterrätt men blev så vansinnigt mätt på salladen så jag fick avstå glassen.

Tog igen det på kvällen efter simningen då det blev att ta fram hallonglasskakan ur frysen och avnjuta den till ett avsnitt av Fringe - bästa serien ever.


Temperaturen stiger

Yippie!!!! Vad härligt fortsätter det så här kan det bli enormt skönt att simma vansbro i år :)

Vattentemp:   17.2°C  29 juni 10:35måndag 28 juni 2010

Idag gick det bättre

Så var det dags att ta på sig våtdräkten och slänga sig i sjön igen. Idag hade jag sällskap i vattnet och det gick betydligt bättre fick bara en liten antydan till panik, men den här gången var det när vi hade simmat ca 200 meter och helt plötsligt kunde se botten... som tur var gick det över ganska snabbt, men jag tordes inte sätta ner fötterna. Simmade lite över 1 km idag i öppet vatten och det kändes väldigt lätt och blev en lugn och behaglig simtur.

Efter simningen var det då dags för dagens planerade träningspass d.v.s. löpning som egentligen stod på schemat. Enormt trött i ben och rumpa tog jag mig 5 km i  värmen, ingen kanontid men det gick i varje fall. Hoppas verkligen att löpningen börjar bli lättare snart. 

Efter all träning och duschen var det så dags att åka på fest, men i nyktert tillstånd. Höll mig till vatten hela kvällen som dessutom var ett enormt trevligt avslut på denna dagen. 

söndag 27 juni 2010

Debut i våtdräkt

Ja, ja så var det äntligen dags att prova våtdräkten och det tillika i öppet vatten. Kul tänkte jag drog med mig sambon upp till kanotstadion för att slänga mig i det blå och ta en liten simtur, trodde jag.... Nä jag visste att det skulle ta emot, men att det skulle bli så jäkligt hade jag ju inte kunnat föreställa mig. 

Började med att doppa ena foten drog skrikandes upp den igen, shit vad kallt... Men det var bara att bita ihop och fortsätta med resten av kroppen. 
Tog mig i från bryggan men kom då lika fort upp igen, får lite panik när jag ligger i sjön och inte vet vad som finns under mig :)

Ok så var det dags att ta ett par simtag låg länge på bryggan och filosoferade; rakt ut eller längs stranden. Ja ja det får bära eller brista efter 2 simtag vände jag hyperventilerande tillbaka till bryggan. Hur ska jag kunna ta mig ut och simma i detta vatten? Fanns en brygga ca 50 m längre bort så M gick bort till den och jag simmade. Mitt emellan fick jag så panik med tår i ögat lovade jag mig själv att jag struntar i Vansbro och klassikern. Upp på den andra bryggan men blev snabbt nermotad igen för att simma tillbaka. Gick väl lite bättre denna gången men inte riktigt bra för att det skulle kännas ok.
Kom slutligen tillbaka till startbryggan, tvärslut eftersom jag simmade panikaktigt + att det var jobbigt att simma i våtdräkten. Vilade lite och provade så att ta en vända till utan att stanna vid den andra bryggan och ännu en vända. Hm det går ju bättre och bättre det här. Sista två vändorna simmade jag utan avbrott och kändes riktigt bra faktiskt. Ja det blir nog Vansbro simmet trots allt, men det gäller att ligga i och simträna i öppet vatten nu sista veckorna.

lördag 26 juni 2010

Midsommarfirande

Fredagen startade med att förbereda maten och att städa, som tur var hade vi städat av altanen redan på torsdagen så den var fit for fight. Från att ha varit nojig för att inte hinna med allt tills gästerna kom blev det plötsligt tre timmar över.... då passade jag på att ta fram löparskorna och sticka ut på en runda. Var tänkt att bli en mil men det gick då bara inte....
Var det jag som sprang maran och cyklade tjejvättern för bara några helger sedan??? Nä det måste vara något jag drömt för det var så j*a jobbigt, fick lägga in en mängd "vilopauser" d.v.s. gång med dryck. Hade tänkt att jag skulle springa 1 mil men se det gick då rakt inte fick lov att ta en kortare vända på 7 km istället.
Väl hemma checkade jag av pulsklockan såg jag till min förvåning att jag legat på ett medeltempo på 6.11/km hade visst haft en tillfällig maxhastighet på 3.45/km (hur mycket kan man nu lita på det). Så med andra ord så gick det skapligt i varje fall trots att det inte kändes så ute i spåret så jag fortsätter väl springa då.

Midsommarafton blev en riktigt lyckad kväll, mätt i magen och mängder med snaps, öl, vin & aperitif. Det är väl inte riktigt optimalt med tanke på träningen. Hade tänkt att jag skulle ut på racern i dag men den får vänta tills i morgon då det även är dags för combat och core igen. Vad härligt!

Men.... nu är det dags att dra ner på festandet och köra igång med träningen på allvar igen och allrahelst simningen, lite orolig börjar jag bli för vansbrosimningen.

onsdag 16 juni 2010

En dröm har blivit verklighet

Efter att ha klarat av Stockholm marathon för femte gången på raken och Tjejvättern för första gången är det nu dags för att fokusera på nästa mål: KLASSIKERN.
I mångar år har funderingar funnits på att göra en klassiker men det har inte blivit till verklighet förrän nu då jag äntligen har hittat en likasinnad träningskompis att förverkliga drömmen tillsammans med.
Först ut blir Vansbrosimningen, och det redan om en månad.

Cykling ja, trodde det skulle bli det värsta någonsin hade sett framför mig en väldigt, väldigt öm rumpa. Men efter tjejvättern har jag verkligen reviderat mina tankar. CYKLING det roligaste som finns just nu, bara älskar att dra på mig cykelbyxorna, cykelskorna och hugga tag i min älskling, MERIDA 903, och sticka ut i naturen och känna alla behagliga och mindre behagliga dofter.Nu blir det att ta tag i programmeringen igen, sen blir det kväller och go natt.
Ser fram emot morgondagen då jag ska på jubileumsmiddag med jobbet, har ju varit anställd på E/// i 10 år!

måndag 14 juni 2010

Första inlägget

Då var bloggen startad vad skoj. Tänkte framför allt lägga upp min träning & lopp som jag kommer att delta i. Det kommer säkert att hamna övrigt smått och gott här också :)