söndag 28 oktober 2012

Monsterstorm/Frankenstorm i NY

Ja undrar hur det kommer att bli, världens storm drar över USA just nu och förväntas till New York den 31/10 och vi åker dit den 1/11. Hur kommer det att bli, kommer vi iväg eller hur blir det? Spänningen är ooolidlig! Får nog ta och hålla koll på UD de närmaste dagarna för att se vad dom rekommenderar... Trist om det skulle bli inställt, men OM det skulle innebära att de MÅSTE skjuta fram resan till nästa år skulle inte jag vara den som sörjer mest för då skulle ju jag också kunna springa :P



Meteorologerna har inte sparat på krutet när de beskriver stormen som bara växer i styrka i takt med att den närmar sig den amerikanska östkusten.
Meteorologerna väntar sig en naturlig skräckföreställning lagom till halloween.
Det ska bli hård vind, mycket regn och extrema vågor. Kanske slår snön också till på söndagen.
Den rutinerade meteorologen Chad Myers, reporter på CNN, följer stormen på Twitter, och varnar för vad som är på väg.
"Efter 26 år som tv-meteorolog så kan Sandy orsaka det största hotet mot mänskligt liv som jag har sett" skriver han på sin Twitter.
Flera experter fruktar att stormen kommer att orsaka skador för runt sju miljarder kronor, enligt nyhetsbyrån AP.
Det är stormen Sandy som tillsammans med andra väderinslag som kan skapa den stora monsterstormen. Sandy är på väg norrut efter att ha blåst igenom Haiti och Kuba och orsakat över 20 dödsfall och förstört tusentals byggnader.
Samtidigt är en vinterstorm på väg in från väst, och kylig luft på väg ner från Kanada.
Om dessa möts på tisdagsmorgonen i New York och New Jersey – som meteorologerna förutspår – kan det skapa stora problem i USA:s befolkningstätaste område.
– Vi vidtar nu försiktighetsåtgärder. Jag tycker inte att det finns anledning till panik, säger New Yorks borgmästare Michael Bloomberg, enligt AP.
Några jämför det som väntar med "Den perfekta stormen" som slog mot New Englands kust 1991.
– Det här kommer bli värre. Den här stormen ser ut att bli historisk, säger meteorologen Jeff Masters, enligt AP.


       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar