lördag 29 juni 2013

Premiär löpning i five fingers

Japp nu är det gjort första löppasset i mina five fingers. Blev totalt 2 km och det kändes riktigt riktigt bra, så nu är det bara att hålla i. Hoppas benen fortfarande tycker att det är ok i morgon :)

Passade också på att köra lite armhävningar, totalt 33 stycken + lite rehabträning för rumpan totalt 20 enbensbenböj. Nu är man redo inför kvällens fest :)

fredag 28 juni 2013

BodyStep Express + core boll

Vilken kombination, först köra skiten ur sig med 30 min BodyStep där vi körde de jobbigaste låtarna. Snacka om att min puls sköt upp i skyn, måste bara testa med pulsband nästa vecka. Eftersom jag hade satt ihop 31,5 min BS på en halvtimme var det tur att vi hade 5 minuters vila till nästa pass d.v.s 45 minuter core boll.  Knästående på boll var inte det lättaste med en kropp som badade i svett. Blev väldigt halkigt, måste nog ha lite längre tights på mig nästa gång för att få bättre fäste på bollen. 

Var på besök hos massören igår och fick en rejäl omgång på låren och attans vad ont det gör när han knådar musklerna där, tur att det känns skönt efteråt i varje fall. 
Gick igenom träningsprogrammet med honom och han tyckte att jag skulle lägga till en övning för skuldrorna, så det blir till att revidera träningsprogrammet.

Har även haft uppehåll i löpning för att låren ska få vila mellan BS-passen, men blev rekommenderad att uppta denna igen för att hålla igång blodcirkulationen i låren, så det blir till att planera in underbara löpturer igen.

måndag 24 juni 2013

BodyStep i FivefingersHar länge tänkt att jag ska börja springa i mina fivefingers men då jag var gränsänka i helgen blev det till att börja med att köra ett pass bodystep i dom. Tänkte egentligen bara köra upp till 3 låtar första gången men det blev hela 50 minuter och det gick superbra. Snacka om träningsvärk i vaderna dagen efter, nu är det dags att börja ta ut dom på en löprunda och undrar om jag ska börja med att springa på en bana där det är slätt och bra underlag till att börja med. 

tisdag 18 juni 2013

Träningsprogram

För att träna det som jag verkligen behöver fokusera på har jag satt ihop ett eget litet program där jag börjar med att köra 10 repetitioner av varje övning (statisk ca 75 s.). Målet är att göra 3 varv 5-7 ggr/vecka. 
  1. Benböj på balansplatta
  2. Rodd
  3. Planka
  4. Burpees/Mountain Climber
  5. Triceps dips/press
  6. Armpendel
  7. Benpendel
  8. Upphopp

Även följande övningar ska utföras varje dag:
Armhävningar - Har hittat en app som ska hjälpa mig bli starkare i armhävningar den går ut på att man kör 5 set med 60 s. vila mellan. Men för att hålla effektivitet lägger jag in enbensbenböj mellan seten för att träna upp muskelbristningen i rumpan
Stretch framsida och baksida lår minst 3 min på varje för att få ordning på kompartmentsproblemen i låren.

Fick även tips från min yoga-guru, Johanna att testa "Yin Yoga" för att komma åt kompartmensproblemen så det blir till att leta reda på ett program som hjälper mig med detta. Vilken tur att man har duktiga instruktörskompisar att rådfråga

måndag 17 juni 2013

Nöta koreografi

På onsdag gäller det att vara på topp då jag förmodligen ska köra bodycombat själv för första gången på det här programmet. 

Det gäller alltså att nöta koreografi fram tills dess, men hur svårt kan det vara, har ju bara sisådär ca 6 låtar kvar att lära in

ÄLSKAR BODYCOMBAT Y

torsdag 13 juni 2013

Kompartmentsyndrom

Mina lår har varit ett problem så länge som jag kan komma ihåg och nu när jag har börjat instruera i BodyStep ger dom sig till känna ännu mer. Tidigare har jag ju bara konstaterat att jaja jag fixar inte det då och lagt ner men nu var det dags att ta tag i problemet och försöka göra något åt det. För ärligt det gör så in i baljan ont, det går inte att beskriva med ord. Det känns som om att låren krampar och att muskeln ska sprängas.

Verkligen dags att gå till en massör/kiropraktor för att få hjälp med att diagnosticera problemet. Vilken tur att jag har varit hos en enormt duktig massör och tog då kontakt med honom igen, han tror att det kan vara s.k. "kompartmentsyndrom" och vad är då det? 

Kompartmentsyndrom består av en tryckökning inuti den säck som omger en muskel, muskelfascian. Det kan uppstå när träning har gjort att muskulaturen har växt snabbare än muskelfascian, d.v.s. att det blir trångt. Detta förhindrar blodcirkulationen och förorsakar smärta och muskelsvaghet, i vissa fall också lokal nervpåverkan, vilket försvårar aktiviteten avsevärt. Icke-operativa åtgärder brukar inte vara framgångsrika, vilket däremot kirurgisk behandling är, där man klyver fascian och där goda resultat rapporteras för 60-100% i olika studier.

Ojojojoj kommer jag att bli bra? Jag hoppas det för operation är väl det sista jag skulle vilja ge mig in på tänk vilken återhämtningstid det måste vara. Det jag ska göra är att stretcha låren minst 3 min/dag och hoppas att det fungerar. Måste ärligt erkänna att det inte varit fokus på stretch hittills inte varje dag i varje fall. Men har börjat stretcha ut innan träningen och då har det känts något bättre under passet. Men ibland gör det så ont så det är nära till tårarna och ibland går det att stå ut men får bita ihop rejält.

Ska fixa en yoga-dvd för att börja stretcha ut hela kroppen och hoppas, hoppas att det kommer att fungera :) 

En annan tanke jag fick när jag läste diagnosen det var
"Om jag låter bli att träna låren på ett bra tag och sen ökar successivt igen och stretchar ordentligt och tänjer ut framsida och baksida lår, borde det kunna gå bort" Måste kolla detta men frågan är vad ska jag då göra för låren använder man ju vid typ all konditionsträning (åtminstone den jag ägnar mig åt)

onsdag 12 juni 2013

Träning tisdagar

Förstår inte riktigt det här med BodyStep och tisdagar, det verkar helt enkelt inte vara någon bra kombination för mig. Blir slut redan efter halva passet och har svårt att hålla tekniken och orken passet igenom. Lördagar däremot har hittills fungerat så himla bra så där har jag hur mycket energi och ork kvar som helst när vi kommer till sista peaken och jag fixar att mana på deltagarna som tusan.
Är det kosten, sömnen, slut efter en arbetsdag eller är det helt enkelt så att atlet-programmet är så mycket tuffare än 70/30 som vi kör på lördagar så det tar kål på mig, men redan efter halva?!? 
Analys program: Det "enda" som byts ut är låt nr 3 som byts mot en mer atletisk koreografi med en mängd burpees och squat. Låt 4 lägger vi till burpees 16 st. Sen är det som vanligt atletisk cirkel med burpees, hur jobbigt kan det vara hehe.

Jag får ta och lägga in ytterligare ett atlet-pass i veckan för att träna upp detta eller åtminstone träna igenom de låtar som vi ändrar i för att stärka upp det som saknas :)

Funderar på att ta en vilodag idag eller så blir det att nöta koreografi till lördag då jag får köra BS92 utan min älskade parhäst, ja hon ska ju ut och roa sig hon...
På tal om parhäst så fick jag feedback igår på passet "Det är så härligt att se er och att ni har roligt tillsammans där framme". Ja, sa jag det är superkul att teama med Cicci. Då sa hon: "Du har inte tänkt på att det kanske är så att det är dig det är superkul att teama med".
Men nä så långt hade jag ju inte tänkt

Hur det än är så är det superkul med BodyStep och på lördag blir det ATTITYD och partyparty. Längtar!!!

tisdag 11 juni 2013

BodyStep 92 is in the house

Wow vilket program!
Förra tisdagen körde vi release av atlet-programmet med en hel drös av burpees. Jag fullkomligen älskar burpees mot bräda så svinjobbigt. 
I lördags var det dags att köra premiären av 70/30 programmet i BodyStep 92. Vi passade då på att måla naglarna i en käck färg samt damma av bästa kepsen för i det här programmet finns världens bästa låt med och med den kommer ATTITYD. Attans vad vi levererade, det var fullt ös från början till slut. Hela programmet är superkul men särskilt partylåtarna och för att inte glömma speedstepen med fjärils-vingar :)

Ser fram emot kvällen när jag får köra atlet igen och hörrni, har ni inte provat än så är det dags! 
Ni kommer inte att ångra er
Y BodyStepHar en känsla av lätt träningsvärk i ryggen idag - helt enkelt underbart!
måndag 10 juni 2013

Debut som FM instruktör

I går var det äntligen dags för mig att göra premiär/comeback som instruktör i Functional Moves.
Med lite fjärilar i magen gick jag ner till passet för att göra mitt bästa till att peppa deltagarna genom en timmes funktionell träning. Men för att kunna peppa det där lite extra var jag först och främst tvungen att byta ut musiken, eftersom musiken som följer med programmen absolut inte är min typ av musik, ja jag erkänner musiken suger ;)

Med ny musik gick timmen som en dans, ja om jag får säga det själv i varje fall. Blev väl en liten miss lite här och där men det märktes nästan inte hehe. 

I kväll är det åter dags för att vikariera för bästa mallan på core och då tar jag självklart med balansbollen, bästa redskapet som finns vid core-träning. Tror jag ska ta och göra det lite jobbigare i kväll och köra lite fler repetitioner på varje övning, märkte förra veckan att det inte var så där superduperjobbigt som det kan vara.