onsdag 15 maj 2013

Löpsteget - superkul program och jag kan ju springa fort ju...

Har nu varit med i löpsteget i dryga 2 veckor och det ÄR SUPERKUL!!!
Teknikträning, intervaller och utmaningar är det i massor. Man kan välja på olika program med distanser och tider. För att utmana mig lite extra anmälde jag mig till milen under 55 minuter. Har aldrig sprungit en mil så snabbt någon gång, har sprungit på 60 minuter så det visste jag att jag klarar. Lika bra att satsa lite högre tänkte jag... 

I veckorna är det lite lugnare pass med teknikträning och backträning, inte för att jag tycker det är så lugnt i och för sig. Men på helgerna är det lite tuffare, hittills har det varit att springa 7 km på 38 minuter. Första gången kom jag på 40 minuter då var jag tvungen att ta en liten rast ute i skogen annars hade det hänt en liten olycka.
I lördags var det dags igen att testa tempot. Drog iväg och kände att kroppen var relativ pigg trots ett BodyStep pass på förmiddagen. När jag tittade på klockan låg jag runt 5:38/km, visste att jag måste ligga i snitt på 5:26/km för att fixa det på 38 minuter. Här snackar vi om att öka mitt tempo rejält för jag brukar ligga runt 6 min/km när jag ute längre än 5 km. Vände efter 3.5 km och såg då att jag låg lite för dåligt till för att riktigt klara 38 minuter skulle bli tvungen att öka tempot rejält sista biten för att nå målet. 

Efter ca 5 km tog ljudboken slut och eftersom jag ändå inte skulle klara 38 minuters gränsen stannade jag till och bytte till combat-musik och satte fart igen. Sista kilometern var tuff jag pendlade mellan "jag klarar inte en meter till" och "nu är det bara ca 5.5 min kvar". Sista 500 metrarna kollade jag ständigt in klockan och räknade ner metrarna och till sist var det bara ett 100-meters lopp kvar. 
Mina 7 km var färdiga och jag trodde knappt mina ögon när jag kollade in klockan och såg att den stannade på 38:15. Helt jäkla otroligt, jag hade klarat det. Sista kilometern låg jag på en snittid på 5 min/km. 

Hade jag inte stannat och fipplat med mp3-spelaren hade jag kommit under 38 minuter elller kanske inte, det kanske var tack vare att jag bytte till combat-musiken som jag fixade att öka tempot.

Hur som helst jag är SUPERNÖJD och har bevisat att jag faktiskt kan springa fort :)