tisdag 30 april 2013

Tävlingsmänniska!

Jag är en väldig periodare jag.. Träningsintensiteten går ner så fort jag inte håller mig till ett program eller tävling. FF i mars gick ju superduperbra men sen i april gick det nerför igen med träningen. Ja, tränar gör jag ju men inte den funktionella styrkan för överkroppen och som jag verkligen behöver.
Men så anmälde jag mig till en löpartävling med inte mindre än Malin Ewerlöv som coach, hon är min favorit hon. Tävlingen pågår under lite drygt en månad och vips så börjar jag hålla koll på siten och ser fram emot varje träningstillfälle igen, går igenom övningarna för att verkligen göra rätt och få hjälp av programmet samt för att få regga tiden och kolla hur jag ligger till mot dom andra.
Dessutom har jag anmält mig till FF igen i maj och ser redan fram emot träningen där också.

Men varför kan jag inte hålla mig kvar vid träningen utan att vara uppbunden av ett program eller tävling. Är det registrerandet och att kolla hur det går för mig och jämföra mig med andra som jag gillar eller vad är det. I och för sig gillar jag staplar och statistik ska nog ta och lägga i mina uppgifter i ett excel-ark och göra snygga diagram över FF.
Men jag har alltid sagt att jag INTE är en tävlingsmännsika, men sanningen är nog den att jag ÄR en tävlingsmänniska, för annars har jag inte något bra svar till jag periodaren.

torsdag 25 april 2013

Inget Göteborgsvarv i år heller


Tyvärr.....
Men skadan i rumpan vill inte gå över istället blir den alltid förvärrad efter ett löppass och då har jag inte sprungit längre än 6 km. Eftersom risken att överbelasta andra muskler vid skador är stor gör detta att jag inte törs börja utöka distanserna ännu och därmed blir göteborgsvarvet inställt för mig i år också :(


Men nästa år är tredje gången gillt och då ska det väl lyckas! Då ska jag hålla mig i skinnet, ska INTE kicka högt och sträcka rumpan, ska heller INTE gå ut i träskor i vintern och halka på isfläckar. Nej, nu är det dags för Carina att hålla sig i skinnet och på benen. Ska dessutom se till att vara frisk och kry det bestämmer jag här och nu... och hör sen :)

onsdag 24 april 2013

Jag kan andas igen

Nu slipper jag hyperventilera längre, luften fastnar inte i bröstet på mig utan jag kan andas ordentligt med hela magen. Det är helt enkelt underbart. 
Två massörer har har hjälpt till att ta bort låsningar, 3 st. i bröstryggen och det verkar ju ha gett resultat.

Igår fick jag än en gång köra BS-passet utan parhäst.
Blev förvånad när jag efter passet såg att jag hade en maxpuls på 193 under mixed styrkan. Hade det varit för några veckor sedan hade jag absolut hyperventilerat men igår gick det superbra. Livet är bra härligt!


tisdag 23 april 2013

Vilken underbar helg

Fredag: Core Boll Puls - Älskar bollen!
Lördag: BodyStep 70/30 - Min parhäst hade galopperat bort så jag fick köra passet själv och det gick så superbra. Var minst lika pigg som förra lördagen och allt bara flöt på. UNDERBART rolig träning med mycket bra musik.
Söndag: BodyCombat - Var seg hela söndagen så jag var lite orolig innan jag kom iväg men passet gick så himla bra och deltagarna fick köra hårt. UNDERBART tufft och roligt!

Skulle också ha varit ut på en litet längre löptur men sträckningen/muskelbristningen i rumpan satte stopp för det. Var tvungen att ta voltaren för att över huvudtaget kunna köra BC-passet.

Förutom träning fick trädgården sig en ansiktslyftning och det behövdes, så underbart härligt det var att kunna vara ute i fina vädret och bara ta det lugnt och påta i trädgården - det är livskvalité för mig!

För att inte tala om vilken bra funktionell träning det är, känns ordentligt i ryggen.

torsdag 18 april 2013

Underbar träning

Kroppen mår bra, jag mår bra. Bättre kan det väl inte bli.
Igår hann jag äntligen hem till "löpning för alla" och körde lite teknikträning och intervaller med Carola och Fredrik. Superkul, timmen gick så himla fort och så mycket man fick lära sig. Bl.a. att falla framåt utan att fälla i höften. Så superkul det var att springa tillsammans med 24 st. andra deltagare. 
Efter det drog jag raskt in och var med på ett FM-pass. Allt gick bra förutom axelpress med 5 kg på stång, där sade vänsteraxel ifrån, den är inte tillräckligt stark ännu. Men det var ett himla roligt pass och det känns i ryggen idag kan jag säga.

Idag var det min tur att köra BC och core och då blir det ju självklart core på boll, som jag tycker är så superbra träning. ALLA magmuskler måste jobba när vi ska hålla balansen på bollen. Det var en del skratt i början när folk trillade av bollen och det är ju så, knästående på bollen är inte det lättaste första gången. Men det kommer snart.. utmaningen blir väl när vi ska stå på bollen (eller nja förresten tror jag skippar den)

onsdag 17 april 2013

Göteborgsvarvet 2013 eller inte?

Det visade sig att han jag skulle åka med inte ska med i varje fall, han ska till Berlin men fatta hur kan man välja Berlin framför Göteborgsvarvet? Kan väl inte påstå att jag inte förstår honom i och för sig.
Men nu fick jag ju lite problem, hade ju räknat med att han fixat boende sen förra sommaren men det visade sig att kanske inte är fallet!!! 
Får se om jag får tag på boende annars vete tusan hur det blir. Känns som om att det här med logistiken för varvet är det jobbigaste med hela arrangemanget :P

tisdag 16 april 2013

Löpning intervall

Regnet öste ner hela dagen igår men enligt väderleksrapporten skulle det bli uppehåll efter kl. 18 och relativt varmt, 11 grader. Så jag drog med en träningskompis ut på en liten lätt löprunda; Uppvärmning ca 2 km, och nedjogg ca 2 km. Under mellanpartiet körde jag intervallträning 10*140 meter (skulle ha varit 100 meter men det var bra uppmärkt efter 140 så det blev en naturlig sträcka). Kompisen körde lite löpstyrka istället, det var vettigt eftersom hon har varit sjuk ganska länge och nyss kommit igång igen. 

Avslutade till sist med 30 minuters funktionell styrka, vilket var väldigt behövligt och helt underbart :)

torsdag 11 april 2013

Underbara människor

Annika Sjöö och Michael Hansson Sjöö, vilka underbara människor. Så enormt härligt att möta så stora människor som fortfarande är så oerhört ödmjuka och goa, man kan inte annat än älska dom. Vilken tur att jag såg till att få ett par signerade DVDs när jag äntligen fick chansen att möta dom (Ja, Annika har jag träffat förr men tror inte hon kom ihåg det :)).

Kommer snart en full rapport från årets träningskonvent, ska bara landa och hämta andan först!Bollnäs Ess 2011 (har jag för mig att det var)