torsdag 28 mars 2013

Vila

Efter besöket hos massören fick jag rådet att vila över helgen eller åtminstone i 3 dagar. 
Han hittade en hel del, dels så har jag en låsning i bröstryggen, vilket kan vara orsaken till mina andningsproblem. Detta förvärras i och med att jag kommer upp i puls och jag drar ihop mig och får inte ner luften ordentligt, utan det känns som om att den fastnar mellan skuldrorna. Stretch och rörlighetsträning av bröstryggen är det som gäller.
Vad gäller rumpa och lår så är jag enormt tight i musklerna och satans vad ont det gjorde när han var på och tryckte på triggerpunkterna där. Måste massera och stretcha både rumpa och lår flera gånger om dagen för att jag ska dra ut senorna och bli bra igen.

Det jag funderar på nu är jag har två pass inplanerade på lördag, BodyStep och Core Boll Puls. Ska jag ställa in och göra ev. deltagare besvikna eller ska jag gå dit och hålla igen själv (men hur lätt är det). För om jag börjar träna för tidigt, efter att han fått bort låsningarna och det satt sig ordentligt, skulle det bara göra att låsningarna kommer tillbaka igen och det som han har hjälpt till med inte hjälper. 

Måste ta en snabbfunderare :)

Han var väldigt noga med att jag absolut inte skulle ut och löpträna förrän nästa vecka och då enorm lätt jogg till att börja med.

onsdag 27 mars 2013

Massör med ryggskott

Sicken otur jag hade då.. Skulle egentligen ha varit hos massören i fredags och fått hjälp med min sönderkickade rumpa. Förvånad blev jag när dom meddelade att massören fått ryggskott. (kunde inte låta bli att fnissa lite). Men i morgon är det dags i varje fall och då kommer väl domen. Kommer jag att kunna kicka ovanför huvudet på mina kära träningsinstruktörer eller får jag hålla mig till halsen, midjan, nåja knäna i varje fall. Ska bli spännande att höra vad han har att säga.
Min rumpa vill inte riktigt ge med sig, och eftersom det nu har gått över till att mer göra ont på en specifik punkt i rumpan är jag lite orolig att det kan vara en muskelbristning och i så fall kan jag säga goodbye till göteborgsvarvet detta året också. Men vi får se i morgon, ingen idé att ta ut något i förskott. 

Något som jag också har gått och dragits med en längre tid är mina lår...
Dom har varit en plåga i flera år, räcker med att gå uppför en trapp så värker dom så in i baljan och jag kan absolut inte sträcka benet rakt fram det gör rent ut sagt för j***igt ont i låret och jag kan inte hålla kvar. Nu har jag diskuterat detta med en PT från fitnessfighten och kommit fram till det som jag anat väldigt länge att mina muskler på benen är alldeles för korta eller för tighta och därför försöker lårmuskeln kompensera allt som jag inte orkar med resten av musklerna på benen. Tips: Stretcha mycket både rumpa och ben. Har börjat massera ända från rumpan och ner till knäna och till hjälp tar jag en jonglerboll. Funkar superbra! Och när jag sen även fick länk till sidan där man kunde köpa en boll för ca 20 $ som man kunde ligga och rulla sig på eller luta sig mot en vägg med bollen emellan och på så vis massera rumpan så kände jag att jag var rätt ute. Och det känns faktiskt som om att det börjar släppa lite grann men jag har mycket, mycket kvar än och det kommer att krävas en hel del arbete för att få till det ordentligt. Ser fram emot den dagen då jag kan köra ett helt bodystep pass utan att låren värker mot slutet av passet.

Har egentligen träningspasset kvar på FF idag, men jag är så trött så trött i både kropp och huvud. Jag har ju faktiskt jobbat in lunchen idag också och det är aja baja det. MÅSTE VERKLIGEN SLUTA MED DET för man fungerar inte som man ska om man inte tar riktigt med pauser.... 
Tar och vilar en liten stund så får vi se om orken kommer tillbaka om någon timme för att åtminstone köra styrkan.

måndag 18 mars 2013

Sidekicks - hur svårt kan det vara?

Vilken helg! Release i både BodyStep och BodyCombat för min del. Tyvärr blev jag tvungen att bryta efter ca 30 minuter BC, men det var tur att jag hann köra mina låtar i vare fall innan det var dags att kliva av och jag tror inte deltagarna märkte något!!!!

Innan jag åkte ner till releasen hade jag precis tittat igenom BC-filmen och sett vilka snygga sidekicks dom gjorde på den. Dom visade 3 nivåer; knä, midja och över huvudet och satan vad snygga dom var. Så när det var min tur att köra på releasen kunde ju inte jag vara sämre jag så jag började visa första nivån vid knät och det gick ju bra, andra nivån vid midjan ja det gick ju bra det här med men sen sista nivån ovanför huvudet då hände något. Det bara smällde till i baksida benet ända från rumpan och ner en bit på låret. Oooops gick visst inte så bra det där... . Ja alltså nu kom ju inte kicken så högt som ovanför huvudet och ska jag vara riktigt ärlig så kom den nog inte så mycket högre än midjan heller men jag hade provat hemma och då gick det bra att kicka lite högre.  Skillnaden var bara att hemma tar man det försiktigt men på hallen då flyger fan i en och med med all kraft jag kunde frambringa kickade jag "rakt upp" (ja, nu överdrev jag lite för det var visst inte rakt upp). Försökte sikta ovanför Johannas huvud (och ja hon stod tillräckligt långt bort för att inte bli träffad) men det gick ju alltså inte. 
Vad drar jag för slutsats av detta då?
Jo att Johanna är för lång, nästa gång får jag kanske prova med Camilla om hon är kortare alltså det vet jag ju inte riktigt men skam den som ger sig!!! Det SKA gå!
Mästerprovet det blir att kicka ovanför Sannas huvud och det lär jag säga är en riktig utmaning det för hon är ju den längsta av oss alla... Men som sagt hur svårt kan det vara?

Men just nu sitter jag här med ett översträckt ben och jag som ska köra bodystep i morgon, undrar hur det ska gå. Men får väl se till att bara coacha i värsta fall, tur att Cicci är hel och kan köra de högsta nivåerna.

Eftersom jag har haft problem med både baksida och framsida lår ett längre tag, beställde jag idag en tid hos en massör och jag är spänd av förväntan över vad han ska säga när jag säger "fixa mig så att jag kan göra höga sidekicks som Dan gör" :) Kanske ska ta med en bild och visa!?!!?

Han kanske säger åt mig att hålla mig på mattan och göra sidekicks som Susanne Lanefelt, men jisses hur kul är det då???NEJ, man lever bara en gång, bäst att ta vara på den!

lördag 16 mars 2013

BodyStep #91 is in da house!!!


Vi körde release av #91 idag, nervös som tusan tog jag plats på hallen strax före nio för att invänta anstormningen av alla deltagare som skulle komma och dela vår träningsglädje. Blev lite besviken faktiskt när det bara kom 5 st... men vi körde på för fullt och hade roligt ändå och vansinnigt snygga är vi ju också :)

Yeah, vilket program! Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag bara ÄLSKAR bodystep.  Det ÄR så underbart härligt, och man kan göra det till vad man vill! Beror helt på vilken form man är i är man inte så bra tränad håller man de lägre nivåerna, annars ser man till att ha spänst i alla hopp och skjuter från ordentligt. Så nog ska man kunna se till att få upp pulsen i det här minsann. 


BS #91 är uppdelat på två program; 70/30 och Athletic.

BODYSTEP™ 70/30
Den vanliga klassen som så många steppare älskar. ”Kick-butt” träning med roliga inslag av party genom hela träningen. Perfekt för dem som älskar att svänga lite, och ha roligt när de tränar
Lördagar kl. 10-11

BODYSTEPAthletic
Mindre krusiduller, mer spänning av stark funktionell step-träning. Perfekt för dem som vill ha en mer intensiv träning med mindre komplexitet men med samma BODYSTEP- kraft och athleticism genom hela passet.
Detta är ingen dansklass - var beredd på att arbeta hårdare och svettas mer!
Tisdagar kl. 19-20

På eftermiddagen var det dags att dra på sig den tuffa bodycombat-looken och iväg för ett genrep med combat-brudarna. Snabba vändningar här, partypingla på f.m. och tuff kämpe på e.m. Till sist hade jag bara styrkan på fitnessfighten kvar, har ju slarvat lite med det på senaste tiden eftersom det har varit mycket annan träning. Men idag fick jag till det igen och det kändes riktigt, riktigt bra. 

Vilken tur att det vankades kött och ris till middag sen det behövdes verkligen efter den här tuffa dagen. Nu blir det till att slänga sig i soffan och stirra på sambon som slänger i sig innehållet i godisskålen. Sugen, jag??? Nej faktiskt inte går över förväntan det här och nu är det bara 15 dagar kvar, jiha!!!!

torsdag 14 mars 2013

Såg jag rätt?

Gjorde jag det har jag minskat hela 6 cm runt midjan på 14 dagar, det är helt enormt i så fall. Men jag undrar i varje fall om jag inte såg lite fel! Ögonen kan ju spela en lite spratt på mornarna och siffrorna på måttbandet är väl inte de största. 

Igår hade jag verkligen en off-dag, var helt däckad när jag kom hem, klåda i ögonen, nysningar och ont i huvudet. Det fick bli en hel del antiförkylningsmedel för att chocka kroppen. Jag kan ju bara INTE bli sjuk nu när vi ska ha release igen. Det räckte med att jag var det förra gången :|
Hoppade över allt vad träning heter och bara vilade för att återhämta mig så snabbt som möjligt och "ta i trä" det verkade fungera. I dag har jag bara lite ont i huvudet och känner inte av förkylning just något alls men jag fortsätter chocka kroppen i varje fall så att det inte bryter ut något skit till helgen.

Var nog tur i oturen att jag blev tvungen att vila för i dag verkar i stället bli en tuff träningsdag; Först genrep i BS91, vila en halvtimme och BC, Core Boll med ev. Puls för att till sist avsluta med styrkan för FF dag 14 (om jag orkar då förstås). Kanske ligger som en urvriden disktrasa efteråt :)

tisdag 12 mars 2013

StepUp!

I går fick jag frågan "Kan inte du börja köra stepup igen?"
Jag undrade varför eftersom jag kör bodystep. "För att det är så kul" sade hon.
Bodystep är ju 100 ggr roligare och jobbigare försökte få med henne på bs-releasen på lördag i stället. Ska bli spännande att se om det funkade :)

Jag får väl se om jag kan lägga in ett extra stepup-pass någon gång då och då men tror inte att det kommer att bli mer än så för ärligt om jag skulle bli tvingad att välja mellan BS och stepup då finns för mig bara ett val, BODYSTEP är bland det roligaste jag instruerat i.

söndag 10 mars 2013

Det går verkligen framåt

Humöret på topp och orkar mycket, mycket mer än tidigare.
T.o.m. axeln höll för hela Bodycombat passet idag och det var inte igår.

FF dag 10:
Mätning och vägning stod på schemat idag och det visade resultat, jeansen sitter bra igen känns inte som om att magen ska ramla över linningen längre jippie!
Men det är dags att införskaffa lite nya vikter, 3 kg börjar bli i lättaste laget vid vissa övningar nu, så jag ska ta och åka förbi sportringen i morgon och se om dom har något som passar mig. 

Har börjat träna in nya bodystep programmet och det kommer verkligen att falla mig i smaken. Denna gång är det mer uppdelat på två delar ett mer flava-program och ett atlet-program, bägge två superroliga. Det kommer att krävas en del för att hålla rätt på bägge programmen men det kommer nog också att funka.
Skönt också att det inte är lika mycket hopp i det nya, har tyckt att det varit för mycket av den varan i nuvarande program, har slitit hårt på mina lår kan jag erkänna. 

Hade en genomkörare på nya bodycombat-programmet idag också och samma sak här, bra musik och superroligt program. 

Med ett leende på läpparna drar jag mig till kojs och drömmer om bs-koreografi finns lite att bita i där men det kommer att funka på lördag, I promise!

Nattis!

torsdag 7 mars 2013

Lite lätt rörigt


Dags att börja lära in två nya program, bodycombat #55 och bodystep #91, samtidigt som jag fortfarande ska ha pass i de befintliga programmen, bc54 och bs90, i minnet. Känns som om att det kan bli lätt rörigt!
Alla 4 programkiten är med i bilen då jag försöker lära ny koreografi på väg till och från jobbet samtidigt som att lyssna igenom gamla för hålla det kvar i minnet också, men det går på något vis brukar alltid göra det :)
FF
Nu är det 3 dagar kvar till mätning och vägning och det känns som om att det kan bli en ganska trevlig upplevelse. 
I dag har jag börjat laborera lite med kosten då jag inte har tillräcklig energi för att köra mina pass på kvällarna (är helt enkelt totalt orkeslös just nu). Måste försöka tidigarelägga allt för att hinna med att få i mig middag innan 19-passen eller ytterligare mellis innan för att direkt efter kunna klämma i mig middagen. 
Känns bra att inte ha något extra-pass idag utan enbart fokusera på FF-träningen för en gångs skull, men om orken återvänder innan kvällen lägger jag nog in det planerade löppasset i varje fall :) 

onsdag 6 mars 2013

Det här går ju bra

Igår kom dippen som jag väntat på efter att ha startat med FitnessFighten. Tror i varje fall att det var dippen annars var jag bara ovanligt trött. Bodystep passet gick så där, från att ha hoppat för allt jag var värd i början fick jag igen det lagom tills det blev min tur att köra. Tog helt slut, kunde inte andas, kändes som att låren skulle sprängas. Men vad gör det när man har sån härlig teamkompis som tar i för två :) 

FF styrka del 5 - det var dags att byta ut höftlyft mot enbenshöftlyft och snacka om jobbigt, fick sendrag på vänster baksida lår tur det kom när jag hade två stycken kvar så det var bara att bita ihop och köra på. 
Annars gick det ganska bra, har lagt till vikt på en övning där jag inte tycker att det känns något annars och på statisk crunch gör jag V-sitt istället, mördare för magmusklerna. 

Nyfiken som jag är kunde jag inte hålla mig, var bara tvungen att ställa mig på vågen idag igen. För jag har känt att hullet inte hänger över kanten på träningsbyxorna lika mycket längre och är lite duktigare på att hålla in magen. 
Resultat:
Vikt -2 kg
Fettprocent -1%
Midja -2-3 cm beror lite på om jag spänner ut magen eller inte... har lite svårt med att mäta för antingen så spänner jag magen och då blir den "pytteliten" eller så spänner jag ut magen och då blir "super extrastor"

Men alltså fatta på 5 dagar har jag minskat i vikt, gått från överviktig till healthy och träningsbyxorna sitter bättre. Kommer det att fortsätta så här eller kommer det att stanna upp, ja det är frågan och det kommer jag snart att få svar på. Tiden går ju rasande fort. 

Förutom detta känner jag att jag sakta men säkert får tillbaka styrkan mer och mer i höger skuldra efter den "lilla" olyckan jag var med om i höstas. Så nu kan jag säkert snart göra 20 armhävningar på tårna igen, det är väl ett mått på friskhet det. 

Och med det är det tillbaks till jobbet och programmeringen!
Tjillevippen vet já

måndag 4 mars 2013

FF dag 4 - I dag vände det

Var bara tvungen att prova vågen i morse igen och se nu har det vänt; Ner i vikt, ner i fettprocent upp i muskelstyrka. Nu jäklars är jag på rätt väg igen. Känns redan på kläderna att det har hänt något det är en underbar känsla. Nu är det bara att hålla i 27 dagar till på första månaden.

Tänk att styrka som inte känns speciell jobbig kan göra sånt resultat på kroppen. Ja, jag mår så bra av det här! Det fungerar också att käka ägg igen, super för det är så himla gott!

BodyStep 91
Fick äntligen mitt BodyStep 91 kit, som jag har längtat men nu är det dags att börja träna inför releasen vi har om ca 1,5 vecka. Ojojoj blir mycket träning nu; Träning inför releaserna i BodyCombat och BodyStep, mina vanliga pass och FF. Ja, det är bara att bita ihop och köra hårt. Det är nog bäst att lägga sig i tid så att jag är pigg och orkar :)

söndag 3 mars 2013

FF dag 3 - går åt fel håll!

Midjemåttet blir mindre men vikten ökar :(
Fel håll på vikten!
Ja, jag vet ska inte väga mig varje dag men jag kunde bara inte låta bli.

Kvartalsutbildning, BC55 gick idag! Vilket pass, hopp evasive sidekick och hopp knä ojojoj blir att träna ordentligt på det är. Himla kul var det och får jag bara nöta lite ska nog hopp-kickarna sitta också :)

lördag 2 mars 2013

FF dag 2

BodyStep fick starta lördagen som vanligt, Ciccis filmardag dessutom och det gick superbra för henne så nu är det bara att skicka in och få en licens, härligt!
Eftersom jag inte skulle instruera något idag testade jag att äta en rejäl frukost bestående av flingor och äggvita ca 2,5 timmar innan passet. Mitt i passet fick jag ont i magen och var tvungen att springa på toa så frukosten innan passen på lördagar får fortsätta vara av keso och frukt.

Kondition i FFs träning fick utgå då jag redan hade kört en timmes kondition i och med Bodystep och lade bara på styrkan efter att jag klämt i mig lite mellis. Eftersom jag bara har hantlar på 3 kg hemma fick det bli dom och det var lite i mesta laget vid triceps-press men vad tusan det är ju bara att ta i lite mer då.

Eftermiddagen vigdes åt två stycken som fyllde 18 resp. 20 år och då kom en utmaning som heter duga, alltså att låta bli tårta och resten av fikabrödet som bullades upp och det var svårt men satan i gatan jag fixade det. Tog inte en enda liten bit, kändes riktigt skönt efteråt så en liten klapp på axeln fick det bli då.

Väl hemma igen blev det att se när mitt favoritlag i hockey, Brynäs, tog hem segern mot AIK och därmed säkra slutspelsplatsen.
Härligt Brynäs!


Nu är det snart dags för middag och på kvällens meny står köttfärs och bulgur och självklart lite tomater och sallad till det. Mums!

Önskar er alla med detta en toppenkväll!

fredag 1 mars 2013

Första dagen avklarad

FitnessFightens första dag strax avklarad.
Lite svårt var det när chipsskålen kom fram här till kvällningen, men nu är det tävling och banne mig jag ska klara mig i 31 dagar, hur svårt kan det vara. Men ändå när jag sitter och skriver detta inlägg så tänker jag "en ynka liten chipsbit kan väl inte skada" men nä det är bättre att gå och sova istället så känns det bättre i morgon.

Förutom mitt eget pass Core Boll Puls körde jag igenom första FF-dagens träningspass, jag kommer att bli en fena på att hoppa hopprep jag, och måste erkänna att det var tusen gånger roligare att hoppa hopprep runt i hallen i 10 minuter än att springa runt i hallen i 10 minuter. Nästa gång får jag ta med cykelbyxorna och köra spinning istället.  

Andra cardio-svängen körde jag 5 min hopprep och sen en bodystep låt som ger bra med puls och det funkade riktigt bra. 3 styrkevändor blev det också, mage, rygg, axlar och triceps fick vara med och jobba. Kändes riktigt bra men på första övningen lade jag till en vikt, annars kändes inget av övningen.

Men nu är jag dödstrött och måste sova lite så att jag orkar upp tidigt för att få i mig frukost; Sockerfria flingor, 2 äggvitor och grönsaker står på menyn, innan det är dags för dagens första träningspass, BodyStep - I just love it!