fredag 14 december 2012

Anmäld till The Nike Blast 2013

Ser fram emot den dagen med spänning, nu är det bara till att bestämma sig för hur man ska bo, hotell, vandrarhem eller kanske i Åkersberga!
Får väga fördelar och nackdelar mot varann så får vi se vart jag hamnar :)

torsdag 13 december 2012

NYC Marathon 2014

Japp då kom bekräftelsen, förhandsanmäld till NYC Marathon 2014. Vi får väl hoppas att det fungerar bättre då :) En sak är säker får låta bli att ramla på hojen det året :P

tisdag 11 december 2012

Julen är snart här

Vi är inne i december månad, julen närmar sig med stormsteg och den tiden som ska vara den mysigaste med tända ljus, julbak, julstädning, irra runt och leta julklappar till alla som jag älskar och ha tid för några av mina vänner och min pappa som inte kommer att finnas kvar för evigt. Men för mig är alltid julen den mest hektiska tid som finns och det märker jag nu när jag vaknar 3.30 och inte kan somna om för allt som ska göras. Ja en hel mängd faktiskt, förutom att jag ska jobba (helst 10 timmar om dagen) ska jag hinna med att uppdatera hemsida med en massa information. Ja, nu är det ju inte själva uppdaterandet som tar tid utan det är att få in informationen som ska ut och i år har det varit sämre än sämst måste jag erkänna. Trots påtryckningar kommer inte informationen in och till sist var jag tvungen att lägga in det jag trodde skulle kunna vara med för att över huvudtaget få ut något schemat på hemsidan. Jag har känt i år att tålamodet höll på att tryta och det har nog gått ut över en och annan. Jag ber 1000 ggr om ursäkt för detta!!! men jag blir riktigt trött när den enda åtgärden andra behöver göra är att skriva ett enkelt ja eller nej i ett dokument för att jag ska kunna jobba vidare med informationen.

Nej, jag har helt enkelt inte energi kvar, jag känner mig urless och det är när träningsviljan försvinner som jag ska se upp för då är det på väg åt fel håll. Det är med andra ord dags att börja välja bort det som inte ger mig energi och stimulans och istället prioritera och fokusera på det som jag tycker är roligt:
1. Träning
2. Programmering
3. Knacka Hemsidor
4. Utbildning, anatomi och fysiologi (har hittat en bra utbildning på 15 poäng på kvartsfart men anmälan hade stängt)

Hade tänkt träna core i går kväll med bästa Malin och Gry men det fick stå åt sidan denna gång. Kände också att jag "måste" ut och springa men ordet "måste" är obra så det blev inget alls, det blev soffan och ett avsnitt av Homeland istället, för när energin är slut så är den det.

Undrar om jag ska ta en time-out från bloggandet också, men det är ju alltid bra att skriva av sig. Önskar jag hade en riktigt, riktigt nära vän som jag kunde dela allt med, från glädje till sorg. Men tyvärr har jag inte det. När jag mår bra och skrattar, skojar och ler verkar dom finnas där, men när jag mår dåligt så verkar dom försvinna, känns inte som att någon vill lyssna riktigt. Men alla mår ju bra och dåligt, livet går ju liksom upp och ner och den riktiga, riktiga vännen stannar väl kvar och lyssnar eller???

Nej, nu är det nog dags att börja klä på sig och åka iväg för att jobba lite. Just nu har jag stimulerade arbetsuppgifter och med världens bästa arbetskamrater är det inte svårt att ta sig upp och komma iväg. Tycker oftast det är mycket lättare att jobba med killar än tjejer för dom är raka, alla säger vad man tycker och när diskussionen är slut är det ingen som går och ältar utan då är man snälla, goa och glada igen. Detta är åtminstone min uppfattning, sen finns det absolut tjejer som är så också.

Ikväll blir det träning då läggs alla andra "måsten" åt sidan. Ha en underbar dag alla underbara människor, ja ni andra får väl ha en bra dag ni med hehe!

torsdag 6 december 2012

Feedback

Åååå det är så bra att få konstruktiv feedback. Själv har jag delat ut en hel del feedback till mina härliga core-kollegor och nu fick jag lite feedback tillbaka :). Det är så himla bra för då kan man ta till sig det som är bra och förbättra det samt jobba upp det som är mindre bra. Jag vet med mig att jag har gått ner i träningsintensitet sen jag ramlade omkull på hojen och att jag inte alls har samma förmåga att upprätthålla intensiteten i ett pass, på grund av olika orsaker. Men nu när jag har börjat kunna träna combat igen och därmed överkroppen så ska det banne mig bli ändring på det. Nu växer hornen igen moahahahaha

Tack, snälla träningskompis för feedbacken nu är det bara att börja på ny kula igen och det gör vi ikväll med ett härligt BodyStep pass.

Ha nu en underbar vinterdag!

onsdag 5 december 2012

Tack

Efterlysningen verkar ha fungerat bra för idag känner jag av mina core-muskler, alltså träningsvärk i dom är ju en bra start. Nu känner jag att jag kan styra mina nedre magmuskler igen och det känns alltid underbart för det är inte helt lätt att hitta dom. När jag startade med core så tog det mig ungefär ett halvår innan jag hittade mina innersta magmuskler och kunde spänna en i taget. Nu känner jag att jag åtminstone kommer åt transversus igen och det var inte igår. Detta har jag att tacka mina kära instruktörskollegor, Malin och Gry, för. Nu är det bara att ligga i och fortsätta träna dom så kommer säkert obliquus snart igen också. 

I går hade jag tänkt träna lite StepUp med Ulla för att kunna ge feedback, men hade sån huvudvärk så jag fick helt enkelt ta och skippa det. I dag är huvudvärken borta igen, det var nog p.g.a. sömnbrist som den fanns där igår. Natten till i går hade jag bråkat lite med en av mina katter som har kommit på att han kan sno min kudde och ligga och slicka mig i håret på nätterna. Kan inte påstå att jag är lika förtjust i det som han verkar vara, men han har inte vett att förstå när jag föser ner honom för det tar bara en liten stund så är han där igen. Eller är det så att han har enormt taskigt minne och inte kommer ihåg att jag slängde ner honom. I natt slapp jag i varje fall dela kudde med någon och fick en hel natts sömn. Tur det eftersom det i kväll är dags för BodyStep igen, hoppas att det kommer massor av folk som vill svettas och bygga både kondition och muskler, rumpa och lår får jobba ordentligt vill jag lova. Har haft lite funderingar på om jag ska prova ett BodyPump pass efter det, men är lite osäker på om jag vill börja lägga på vikter redan eller om jag ska ta och vänta ett tag till med det. Ja det blir nog det senare så inte ledbandet går av igen, för det kan jag gott klara mig utan för det då det tråkigaste jag varit med om.... 


tisdag 4 december 2012

Efterlysning

Jag efterlyser mina core-muskler, dom fanns senast i somras men nu lyser dom med sin frånvaro. Eftersom vi har startat en tävling på aerostep där vi ska samla så många träningsminuter som möjligt på 5 veckor tyckte jag att det var dags att sluta "sjåpa mig" och börja träna core också. Så jag drog med mig träningskompisen och tillika gruppmedlemmen ner och tänkte det här blir ju lätt som en plätt. Har ju tränat core så länge jag kommer ihåg jag. Ja, förutom efter det att jag blev skadad så klart, då blev det ju inte så mycket. Så med det i bagaget fick jag mig en tankeställare, inga magmuskler och inga ryggmuskler men hua hur gick det här till dom fanns ju där alldeles nyss, ja för 4 månader sen i varje fall! 
Uppvärmningen gick bra, sen kom plankan och efter det armhävningar, men se dom fick jag hoppa över. Provade en men det gjorde rejält ont så jag är visst inte helt kurant ännu. Sen var det dags för sidoplankan och även den fick jag ju hoppa över, passade på att fota instruktören medans istället och då blev man ju föga populär. Men dom måste ju förstå att om dom ska få en plats på hemsidan då måste jag få dom på bild först, för hur ska det annars gå till?
Men jag maskade inte hela tiden för nästa gång det var dags för armhävningar så låg jag kvar i statisk planka istället, den börjar gå riktigt bra.
Sen kunde jag hänga med på det mesta även tricepshävningarna, vilka jag trodde skulle bli problem med, men dom gick ju hur bra som helst. Och vilken tur det för har jag haft gäddhäng förut så är det ju inget mot för vad jag har nu efter skadan :(

Men det är bara att kämpa på så kanske dom försvinner vid tillfälle för som alla vet:
MUSKLER ÄR FÄRSKVARA!
Vi måste vårda dom ömt om vi vill ha dom kvar :)

söndag 2 december 2012

"Premiär"

Idag var det dags, första passet som instruktör i BodyCombat efter 4 månaders sjukfrånvaro och vad härligt det var. Får nog lov att erkänna att nerverna satt utanpå innan kvällens pass, det var länge sen jag hade så mycket fjärilar i magen, men det var ett härligt gäng och det gick över förväntan.

Sanna och jag vann kvällens fight..... :)

Tjillevippen!