onsdag 25 juli 2012

Återhämtningsvecka

Denna vecka är det dags för återhämtning i löparprogrammet, med "bara" 27 km på 3 pass innan det är dags att rampa upp igen. Det är super för mina ben är så slitna efter hårda löparveckor samt 2 timmar bodystep + 1 timme bodycombat i veckan. 
Min plan var att köra kortdistansen i dag och intervall på fredag, men det känns inte hundra bra i benen så vi får se om kortpasset får flytta tills i morgon för att hinna återhämta benen. 


För att vara sommar så hade jag galet många deltagare på bodystep i går, hela 16 st. Hur kul som helst synd bara att jag var sliten efter långpasset i Måndags, måste börja få in dom på söndagarna istället för att hinna återhämta mig till tisdagarna och kunna köra järnet på passet. Planering, planering och åter planering. Det är inte lätt att få till allt som man vill göra, vill ju köra hoj också men det tror jag banne mig att det kan bli i kväll då jag inte har något inplanerat :)


Men först arbeta!

torsdag 19 juli 2012

Det ska börjas i tidEn rolig sak hände på combat-passet jag körde igår.
En tjej hade sin lilla tös med. Hon kanske är 2-3 år, svårt att säga. 
I vilket fall som helst hon satt på en step-bräda bredvid mamman, som tränade.
I spinningsalen, vilken ligger vägg i vägg med stora hallen var det ett gäng innebandykillar som körde järnet. En kille kommer ut från spinningrummet och går mot utgången, varpå den lilla lilla tjejen direkt och utan betänkligheter reste sig och följde efter (och det var inte pappan för han kom och hämtade tösen lite senare). 
Det var en helt underbar syn att se, dom är så härliga dom små liven och jaja sådan mor sådan dotter :)
Men det är bra det ska börjas i tid, för man lär ju kyssa många grodor innan man hittar prinsen.onsdag 18 juli 2012

Idag gick det bättre

Dagens löptur gick betydligt bättre än föregående, 8 km stod det på programmet. Trodde det skulle bli lite tuffare för benen än det var, dom är fortfarande trötta och efter gårdagens BodyStep är dom inte piggare precis. Drog på mig, de inte alltför torra skorna, och iväg; först en tur i boulognern för att avsluta med den tuffa slingan vid mitt jobb. Den värsta backen, Åkermans kulle, gick jag uppför och det var nog tur det för det kändes i låren i varje fall. Den backen den är skitbrant, shit nästan 90 graders lutning ;)

Att svälja en fluga är inte trevligt :( men ger lite extra energi kanske?!?!
Fick en fluga i halsen och försökte hosta upp den men den ville inte då tog jag lite vatten för att skölja ner den istället, men då fick jag kväljningar usch och tvi fasiken. Men flugan försvann sen när jag fortsatte springa, skakade väl ner den i magen kan jag tänka. 


Vilken idé :)

Det var en härlig löptur på ca 8 km jag fick ihop men man får vara försiktig vart man sätter fötterna här i Gävle, gäller att sicksacka mellan mördarsniglar och hundskit... 


Eftersom jag har haft så ont i magen på sista tiden har jag börjat experimentera (shit det var ett svårt ord att stava till, fick slå upp det, tur man har google). Har haft uppehåll med kaffe på mornarna några dagar men det hjälpte inte, det enda som hände då var att jag fick huvudvärk också, kanske bästa att ta en kaffe-avvänjning snart. Provade att enbart äta och inte dricka något och då funkar det, då håller sig magen i schack. Men upptäckte att så snart jag drog igång med vatten då började magen protestera, men alltså kan man få ont i magen av vatten, ja tydligen. I dag provade jag med att dricka måttligt med vatten innan löpturen och tog istället med mig vatten ut och drack under passet. Efter det har jag kunnat fylla på med vatten, och har inte haft speciellt ont i magen idag. Får fortsätta det upplägget ett tag till, alltså INTE dricka vatten på tom mage eller med enbart frukost i magen.


En annan sak som jag har märkt ett tag är att det är något som guppar oroväckande mycket på min kropp och det är inte det man kan tro, nej magen har visst börjat få för sig att titta ut lite längre :( och det beror ju på den obefintliga core-träningen, därför slänger jag in ett bonus-pass på hallen i kväll och kör ett core-pass efter det stentuffa bc-passet. Ska det va så ska det! Nu ska core-musklerna få jobba igen!

tisdag 17 juli 2012

Förra veckans långpass - äntligen blev det avEfter ganska lång väntan blev det så ett långpass, skulle egentligen ha varit på söndagen. 
Klädde mig i löparkläder direkt på morgonen för att ge mig ut så snart det såg ut att kunna vara uppehåll ett tag. Men det fortsatte regna under dagen för att sedan spricka upp under eftermiddagen. Tog mig raskt hem och drog iväg ut på en runda. Men oj vad det gjorde ont i lår, rumpa och mage, ja undrar vad det är med magen nu för tiden. Var länge sen jag hade så här ont i magen och varje gång jag är ut och springer blir jag tvungen att göra ett stopp i skogen, har nu många revir efter vägen :S


Låren var som sagt oerhört stela och gjorde ont, troligtvis från mc-turen vi gjorde i lördags. 6 timmar var vi ut i skogen och åkte och det är inte superlätt körning eftersom det bara är grusväg och skogsväg vi kör på, måste hela tiden vara allert och troligtvis sitter man och parerar med knäna om hojen och får spänna låren supermycket. Men hua vad kul det är, mer om det kan man läsa på min hojblog 


14 km stod det på programmet på 93-96 minuter, det var bara att bita ihop och nonchalera de mindre bra sakerna. Då det var ca 3 km kvar kom störtskuren och det var inte lite det regnade. Jag blev så blöt det rann nerför ansiktet, sved i ögnonen av mascara, ja var som en dränkt katt och vad jag önskade då att Mats skulle komma med bilen, men det var ju bara önskedrömmar förstås. Fortsatte springa men det ska gudarna veta att springa i dygnsura kläder det är minsann inte en lek, shit vad det var jobbigt. Jag tog mig i alla fall 13.5 km och tillsammans med uppvärmningen, promenaden, var jag ute i 14 km samt tiden också. Fast jag tycker att jag borde kunna springa fortare för det har jag gjort tidigare, men jag har det ganska jobbigt just nu när mycket blommar och det tillsammans med ansträngningsastman gör att ibland får jag inte luft och bara piper i luftrören. 


Jorå Mats hade sett att det regnade och han kom och hämtade mig men som tur var hade jag tagit mig 13.5 km då så jag satte mig tacksamt i bilen och åkte de sista 800 metrarna hem, vilka jag annars skulle ha gått och varvat ner. 


Tvärslut klämde jag i mig en gainomax, ja jag vet det är skitmycket socker i dom och ska försöka hitta något nyttigare för snabb återhämtning. Krängde av mig de våta kläderna, ja dom hade inte ens torkat i morse innan jag åkte till jobbet, och in och värmde mig i duschen. Sen var jag tvärslut och kvällen avslutades i soffan till Sherlock Holmes senaste, men vete tusan om jag tyckte att den var så himla bra, var inte en av de bästa i varje fall. 


Hoppas löpardojorna torkar till onsdag då dom ska ut på en vända igen :)

söndag 15 juli 2012

Ombytt och färdig och bara väntar...

Hade kollat in väderprognosen idag och det skulle var regn hela dagen tills kl. 18 då det skulle spricka upp och bli uppehåll och ev. några solglimtar. Då bestämde jag mig för att leja bort mitt BC-pass i kväll och istället ta långturen i löpning som jag har inplanerat idag. Men nu sitter jag här ombytt och färdig och regnet öser ner och tillika åskar det. Inge roligt att ta sig ut i det, jag får avvakta tills i morgon istället och hoppas på att det blir bättre då. Jag tar väl på mig löparkläderna från morgonen, ja dom är rena, och tar mig ut när jag ser att det kommer att vara uppehåll ett tag. Problemet är att vid jobbet hittar jag inte de bra slingorna, det enda jag hittar är en 5 km som är så innibomben jobbig så jag vet inte om jag orkar den 3 varv eller har psyke till det för den delen heller. I annat fall får jag köra långpasset i morgon efter jag kommit hem från jobbet men då hade jag ju tänkt mig en liten annan trevlig tur. Nämligen till hojs :) 

fredag 13 juli 2012

Kosten - en viktig del för att må bra

Får inte kroppen tillräckligt med energi orkar den inte och man blir alldeles slut och hängig utan att förstå varför. Jag har den senaste tiden inte haft ork och energi som räcker hela mina pass och började ta mig en funderare på kosten. Jag har försökt hålla mig efter 1500 kcal programmet men problemet är att jag inte alltid har hunnit med alla måltider på en dag och därför hoppat middagen = pucko (ibland har det blivit godis istället för middagen = dubbel-pucko). Resultatet har blivit att jag har blivit trött och hängig orkar ingenting. Tog därför kontakt med PTn i programmet som jag är med i både för att höra vad jag ska komplettera med för träning och hur jag ska tänka energimässigt. Jag fick rådet att börja äta enl. 1900 kcal.


Torsdag morgon och start enl. 1900 kcal kostprogrammet. 75 g. müsli, 3 dl fil och en hårdsmörgås. Fick knappt i mig allt var proppmätt, fortfarande mätt 3 timmar senare var det dags för mellis, 200 g. keso med frukt => ännu mättare. 3 timmar senare dags för lunch och hur mycket mat som helst bl.a. 200 g. proteiner. Mycket mat var det, tvärmätt efter det, 4 timmar kvar till träningen nu får vi se vad som händer, hade redan tidigare bestämt mig för att inte vara med på pumpen utan bara köra mitt eget pass och sedan vila kroppen till dagens löptur, smart drag tror jag ;)


Dags för träning och magen kändes ganska tung efter all mat under dagen men se det gick superbra, energin fanns och jag orkade hela passet, orkade ta i mer än tidigare och även att peppa på sista låten då jag för en gångs skull inte hade "nära-döden-upplevelse". Med andra ord, MATEN ÄR SUPERVIKTIG, ja det har man ju vetat tidigare men tänk att man alltid måste bli påmind för att förstå hur viktigt det är. Skönt att det gick så fort att komma tillbaka igen och nu ska jag fortsätta ligga på ca 1900 kcal om dagen för att orka med min träning och bygga muskler istället för att bryta ner :)


Tjohej vad jag ser fram emot dagens intervallträning!

onsdag 11 juli 2012

*** Tack ***

Efter Bodystep-passet i går kväll, där det dessutom var 13 deltagare med, fick jag en kram och beröm av en tjej "Du gör det så himla bra, så lugn och ändå peppande och instruktionerna i rätt tid".
Tänk att det behövs så lite för att man ska tycka att det är värt all tid man lägger ner inför ett pass.
Tack, tack, tack till alla er som förgyller mina pass med er härliga energi <3

tisdag 10 juli 2012

Virrpanna


Idag kom jag på att jag skulle anmäla mig till lidingöloppet 2012. Kollade datum och vilken tid och såg att det skulle bli perfekt att lägga in som ett delmål i mitt träningsprogram för NY marathon. Hade precis skickat iväg och betalat allt, så kom jag på "jäklars det är då vi ska åka bort för att Mats fyller år"!?!? Alltså hur förbannat virrig kan man vara egentligen. Undrar om jag kan avanmäla mig igen direkt.... eller törs jag fråga om han vill spendera sin 50-års dag i Stockholm!!!

måndag 9 juli 2012

Vansbrosimningen - the story!

Så var det dags, tänk vad tiden går fort. Hade ju tänkt simma hela våren, så blev det nu inte men fick till två pass med våtdräkt inför stundande tävling i varje fall, nåja bättre än ingenting. 


Framme i Vansbro lite efter 9, såg ut som att regnet skulle kunna hålla sig borta ett tag framöver. Men vi hann inte mer än att hämta ut nummerlapparna så började det komma. Vi handlade på oss lite ullfett för att slippa frysa under simturen, men enligt andra tävlanden ska det gå lika bra med vaselin och det luktar inte lika illa heller. Vissa påstår att det inte funkar att smörja in sig, ja vad vet jag men jag tordes inte prova att vara utan då vattentemperaturen låg på 17,8 grader. 


Måste smörja in fötterna också :)

Linn, snabb som en delfin, startade redan i tredje grupp kl 10:24 så det var bara att rappa på så att hon skulle hinna byta om och få ta det lite lugnt innan starten. Men hon hann precis gå på bajamajan, byta om och sen var det dags att bege sig till starten. 


Efter att Linn hade startat var det bara för mig att vänta, min start gick ju inte förrän 11:36 (och jag som trodde att jag hunnit få vara med i första motionsgruppen men icke). Jag gick ner och satte mig på gräset  och käkade en macka och försökte torka de våta kläderna. Jag passade på att byta om samtidigt som Linn för att slippa få överdragskläderna ännu våtare. Det började närma sig starten så på med ullfettet och fixa till påsen som skulle lämnas in och upp till starten för att värma upp tillsamman med dom andra startande. 

Startproceduren var lite ändrad i år, det var repstart för 2 första grupperna men sen fick man starta allt eftersom, inom sin egen startgrupp alltså. Nackdelen var att jag inte kunde utföra min ritual, d.v.s. först doppning sen upp och anpassa mig. Det var bara att kliva rakt i och börja simma, vill också gärna blöta upp brillorna först och sen sätta på dom. Men man får väl ta en vattenflaska till det då. Fördelen och den vägde nog helt klart över var att det var inte lika trång i starten utan man fick mera fritt fram. 

Äntligen fick min grupp starta och sakta med säkert tog jag mig ner till vattnet för att till min fasa upptäcka att det var skitkallt, det var bara att simma vidare eller vända för att kliva upp. 

Jag har alltid mest problem första 500 metrarna innan jag kommer in riktigt i andningen och tekniken och då undrar jag också alltid "varför gör jag det här egentligen" men så kommer jag in i ett härligt tempo och allt flyter på och då går det bara undan. Avverkar meter efter meter och vips så dyker ballongen med 2 km kvar upp. Simmar vidare och simningen gick riktigt riktigt bra men vid 1,5 km börjar jag fundera på om jag ska hålla igen lite eftersom jag inte riktigt vet hur strömt det är sista kilometern. 

Jag försöker hålla igen lite men är nog snart uppe i samma tempo igen och helt plötsligt är jag så framme vid udden för att runda denna och ta mig uppför strömmen. Kollar in klockan dom håller upp på båten som ligger där och den visar att jag ligger rikt bra till i tid och har jag tur så kanske, kanske jag kan klara loppet på runt timmen. Men väl inne i motströmmen känner jag att det kommer inte att gå, rejäl motström var det och där är det flaskhals, jag kommer i kapp gruppen före och t.o.m. gruppen före det och dom är trötta och håller sig intill bryggan. Försöker komma in till bryggan men varje gång jag kommer ikapp någon får jag stanna upp och försöka leta efter en lucka att mig förbi, vilket tar en mängd energi det också. Ger upp ganska snart och lägger mig längre ut i älven, även fast det är mer strömt där. Men då slipper jag använda energi på att stanna upp, byta riktning, öka igen för att simma om. 

Dom sista 400 metrarna tar jag mig fram på enbart tjurighet för då började kroppen ta slut och jag var väl lite missnöjd med att sista km tog så förbannat lång tid. Men så äntligen framme vid tidtagartavlan och i med näven för att få en sluttid. Raglade upp på vingliga ben, fick hjälp med att öppna våtdräkten och fick lite varm energidryck. Hörde någon som skrek moster och då såg jag Linn stå där och heja på mig (hon hade visst skrikit mitt namn några gånger men då hade jag inte hört men moster det lyssnar man på hehe)

Under tiden i vattnet hade det börja regna igen och ombyte under tak var det inte tal om fanns inte en enda liten plats ledig att klämma in sig på. Så det var bara att dra av sig våtdräkt, baddräkt, torka mig så gott jag kunde och dra på mig kläderna sedan. Tog handduken som skydd över och sen var det bara diplom och mat som saknades. Vi började med diplomet och fick då en glad överraskning, bägge två hade sänkt sina tider med ca 2 minuter.
Linn
2012: 51:42 plats 250 av 2439
2011: 53:40 plats 257 av 2317
Jag
2012: 1:04:31 plats 933 av 2439
2011: 1:06:29 plats 996 av 2317

Drog oss vidare mot restaurangen för att få i oss något att äta, men det var såna köer så vi beslutade för att gå till bilen för att torka och värma oss i stället och börja resan hemåt igen. Vi stannade till i Dala-Järna och käkade lite wokad kyckling istället, det satt som en smäck det. 

Väl hemma var det dags för kvällen BC pass och team med Ida, gissa om man var sugen på det då, men det gick himla bra det med. 

Självklart kommer jag att simma Vansbrosimmet nästa år för JAG ÄLSKAR ATT SIMMA!


lördag 7 juli 2012

Löpning långpass

Veckans långpass fick bli tidigarelagt eftersom jag ska simma Vansbrosimmet i morgon. Fick ta det idag istället och trodde inte att det skulle gå så bra eftersom jag var enormt trött i benen efter veckans instensiva träning. Men efter en seg start kom jag igång och det gick superbra. Var riktigt nöjd med passet efteråt och att jag fixade att springa 5:37 på 10:e kilometern var en triumf för mig, det var första gången jag gjort det. 


Nu är det dags att ladda för simmet i morgon och sen en fight med Ida the warrior på kvällen kommer att bli en superdag eller inte för när jag kollar så blir det regn hela dagen i Vansbro fast vad gör det vi ska ju ändå bli blöta ju...

Mats tycker att jag ser hemsk ut i simmössan :)


fredag 6 juli 2012

Dagens träning

Idag var det dags för första kvalitetspasset nämligen:
Uppvärmning: 2,5 km
Koordinationslopp: 2x60 m.
Intervall: 10x150 m.
Nedjogg: 2 km
Man skulle ta i så att man kände sig "lagomt" trött efter passet, men jag blev tvärslut :P
Benen var enormt tunga efter gårdagens bodystep följt av bodypump, därmed blev löpningen inte så där jättesnabb men jag låg helt enligt programmet så det gör inget. 


I em/kväll ska jag förska få på mig våtdräkten igen och köra någon km i sjön för att sen ta ut hojen på en kvällstur. Kommer att bli en helt underbar kväll känner jag!


Och värmen i älvarna bara stiger och stiger, underbart!

Vattentemperaturen stiger

Nu är vattentemperaturen uppe i 16.9 grader, kanske kanske kan bli en skaplig trevlig simtur i varje fall!
Ser t.o.m. ut som om att vi slipper regent på söndag också, åtminstone om man tror yr.no men inte om man följer smhi => Jag följer yr så länge den visar på bäst väder :)


YR
Søndag, 08.07.2012
TidVarselTemp.NedbørVind
kl 0–6Skyet.  Gjelder for: kl 0–617°0 – 0,2 mmSvak vind, 3 m/s fra nordøstSvak vind, 3 m/s fra nordøst
kl 6–12Delvis skyet.  Gjelder for: kl 6–1216°0 – 0,3 mmLett bris, 4 m/s fra øst-nordøstLett bris, 4 m/s fra øst-nordøst
kl 12–18Delvis skyet.  Gjelder for: kl 12–1816°0 – 0,3 mmFlau vind, 2 m/s fra øst-nordøstFlau vind, 2 m/s fra øst-nordøst
kl 20–2Klarvær.  Gjelder for: kl 20–220°0 mmLett bris, 4 m/s fra sørvestLett bris, 4 m/s fra sørvest
SMHI
Söndag 8 juliDetaljerad tabell
02.00Molnigt16°NO 3  (4) m/s
08.00Molnigt16°NO 4  (5) m/s
14.00Regnskur18°S 3  (7) m/s
20.00Regnskur18°SV 4  (9) m/s

torsdag 5 juli 2012

Simning, öppet vatten - Sommarpremiär!

Som vanligt så nojar jag mig alltid innan jag kommer i sjön, det finns ju en massa läskiga saker som man inte ser, som stora fiskar och hajar och sånt. Ärligt jag hade innan jag började träna inför Vansbrosimmet panik att vara ute på vatten där jag inte bottnade. Det hela började då jag som liten skulle läsa boken hajen, men jag kom inte längre än till pojken som satt på en surfingbräda eller om det var en madrass ute i havet och hajen kom och först tog foten och sen slukade killen. Alltså där tog boken och mitt badintresse slut. Tidigare hade jag utan problem simmat ut till ett grund som var lite längre ut men det var nu slut med det. Trots att förnuftet sa att det FINNS INGA HAJAR i insjöar så fattade liksom inte hjärnan det i varje fall. 


Kommer aldrig att glömma första gången då jag skulle simma ute i sjön, det var sommaren 2010 då jag påbörjade klassikern och just med vansbrosimmet. Mats var med upp till sjön eftersom jag inte ville åka själv, jag velade länge innan jag ens tordes hoppa i och jag kom då lika snabbt upp igen.
Mats fick lirka ganska rejält med mig och till sist så hoppade jag i igen och simmade till en brygga 20 meter bort och tanken var att jag skulle simma tillbaka igen, men jag hoppade upp på bryggan hyperventilerande och sa att jag skulle gå tillbaks. Men icke Mats lirkade i mig igen och jag simmade tillbaka, upp på bryggan fortfarande hyperventilerande och med gråten pockandes på utbrast jag: "Jag skiter i klassikern". Det var min första upplevelse att simma utomhus. Paniken var ett faktum men det går ju faktiskt att träna bort för nu kan jag simma ute och utan några problem förutom allra första gången varje säsong som alltid blir lite nerviga. Men från att inte ens våga simma över det djupa i bassängen till att nu äntligen tordas simma ute igen kan jag ge mig en klapp på axeln, för det kunde jag absolut inte tro på innan. Och nej min logiska sida säger att det FINNS INGA HAJAR i en badbassäng, men har man en fobi så har man....Tillbaka till sommarens premiärsimning i våtdräkt!

På söndag är det dags för årets vansbrosim och inför det bör man ju ha provat våtdräkten och simmat ute i öppet vatten. Så jag drog med mig Lise och Mats för att ta ett par simtag hoppade i och sen upp för  att anpassa mig till vattentemperaturen, ja det är en liten ritual som jag har, anammar även denna på vansbrosimmet. Ut till bojarna för att simma en halvtimme, fixade bara en längd första gången för känseln försvann i armarna av kylan i vattnet. Upp och värma dom lite för att sen ta mig i igen och denna gången var Lise med i också. Hon hängde med fram till bojen för att sedan dra sig tillbaka igen :P


Jag simmade några längder och den här gången gick det något bättre, var totalt ute i 25 minuter men jag måste erkänna att det var förbannat kallt och känslan av att det är ännu kallare upp i Vanån och Västerdalsälven ger ju ingen speciell tröst. Ska nog försöka googla efter strumpor och handskar att sätta på sig för tamejtusan om jag inte fortfarande känner mig kall om fingrarna. 


Efter simningen tog jag en löptur på 6 km och det var riktigt skönt att få värma sig med denna. 


Lise då?
Nja hon kom ju inte så långt kanske 50 meter.... men hon får ju en till chans på Fredag och då bör hon i varje fall simma 500 meter i öppet vatten. 

onsdag 4 juli 2012

Glömt skorna

Dagen var planerad in i minsta detalj, först löpning på lunchen och sen simning i kväll, men nu är det till att planera om för löpardojorna är kvar hemma i hallen, bara träningskläderna som är med till jobbet. Virrpanna :(
Hur gör jag nu då? Fick veta igår att man inte får simma efter löpning, krampvarning, så då blir det väl till att simma första och springa sen och jag som hade hoppats hinna med en liten tur på hojen också... 


Det blir inte alltid som man planerat!


Tjingelingen

tisdag 3 juli 2012

Premiärtur!

Shit vad kul det här var då!
Undrar om inte träningsmängden kommer att minska en del nu då jag har köpt mig en ny "leksak".
Men oj vad liten jag ser ut på den ;)


söndag 1 juli 2012

Första långpasset!

Första långpasset och dessutom utan mp3-spelaren, för den ligger på jobbet och telefonen är för stor att släpa med sig går inte ner i fickan på vätskebältet. Hur ska det här gå? Det blir nog tufft. På med löpardojorna, iväg ut på stans grusvägar, lite oroväckande grå moln det där.


Enligt programmet skulle dagens pass vara 10 km på 67 minuter, snitthastigheten skulle alltså ligga runt 6:20/km. Eftersom jag inte sprungit så himla mycket i år så vill jag försöka följa programmet helt enligt både distanser och tider och första km gick det skapligt bra, 6:19 på första km, så det var ju enligt plan. Men tack vare att jag börjat träna bodystep och därmed också stärkt mina höftböjare inbillar jag mig att jag har fått ett starkare avstamp vid löpningen, så på andra km var jag nere på 5:53. Måste försöka hålla ner på tempot för att komma in i rätt takt man skulle ju se till att springa i ett prattempo, men det är ju inte så himla lätt när man inte har någon löparkompis med. Även fast jag kan prata oerhört mycket och fort.... så känns det en aning konstigt att prata med sig själv. Det blev alltså att fortsätta och tempot låg runt 6 min/km.


Efter halva sträckan fick jag då så j***a ont i magen så jag började irra efter ett ställe att kunna slå ner rumpan och göra sig av med slaggprodukterna som började pocka på. 
Det blev ett stopp på klockan och in i skogen och sen kändes magen mycket mycket bättre igen, men alltså min mage måste vara den sämsta av de sämsta. Men med tanke på det som jag ätit på sista tiden så är det väl kanske inte så konstigt att den säger ifrån vid ett långpass. Det blir nog till att börja fundera på måltiderna igen och gå in i en SFM (SockerFri Månad) igen för att komma i lag med magen. 
Vägen hem gick nästan som en dans förutom den sista kilometerns backar dom går inte av för hackor dom inte, men det är bara att bita ihop hem ska man ju. 
Och inte hade jag behövt vara orolig för att inte ha mp3-spelaren med, det är nog bara bra att vilja hjärnan och låta tankarna sväva fritt ibland. 


Nu blir det väl lite Dexter igen och sen är det ÄNTLIGEN måndag, det är inte ofta man längtar till måndagarna men nu gör jag verkligen det. Och då kommer hojen hem, jippie!!!!