måndag 28 maj 2012

Vårruset 2012


   VÅR-RUSET 
För första gången hade vi så underbart fint väder så det var en fröjd att sitta och käka picknick tillsammans med f.d. jobbarkompisar. För att få lite sol flyttade vi upp filten till högskolan, där solen skulle stanna ett tag.


Loppet då?
Jo det gick riktigt riktigt bra. Tog sällis med Sanna hela vägen och jag tror banne mig jag pratade i 5 km, så det var ett underbart pratvänligt tempo. 


Stort tack för en supertrevlig kväll!
Vi ses nästa år igen!

tisdag 15 maj 2012

Revansch

Anmäld - Göteborgsvarvet 2013 here I come!

måndag 14 maj 2012

Och jag som hade sett fram emot GöteborgsvarvetOch så blev jag förkyld, det bröt ut i bilen ner till Göteborg; Jag som har klarat mig hela VT12, vilken tajming. Men eftersom jag inte tordes springa 2 mil med en förkylning i kroppen får jag sikta på nästa år i stället. 
Det satt fint med "medicin" också :)

torsdag 10 maj 2012

Löpning eller inte?

Ja, så är det 2 dagar kvar till göteborgsvarvet och jag hade planerat ett löp-pass idag inte i så där jättehögt tempo men ändå. Men nu sitter jag och velar, ska jag eller ska jag inte. Ena sekunden klart jag ska andra sekunden nej ska ju träna bodystep och core i kväll, det får räcka med det. Men räcker det med bodystep??? Avvaktar med att bestämma tills jag kommer hem, då får vädret och lusten avgöra. 


I dag är sista dagen på den sockerfria månaden - så i morgon startas dagen med en mörk chokladkaka med havssalt mums så gott. Men nej då det gör det inte, men jag är så glad över att ha klarat en månad utan godis, fikabröd och läsk (ja, jag har fuskat ett par dagar men jag är ju inte mer än människa heller). 
Resultatet SFM: 27 - 3, fördel för mig.
Ska försöka komma ihåg att mäta och väga i morgon för att få ett hum om hur det har gått.  


Men att det har gett resultat det har jag märkt för jag har på senaste tiden upptäckt att de byxorna jag köpte för drygt en månad sedan blivit lite för stora i midjan men över låren sitter dom trångt, hmmm hur går det ihop finns det byxor med dessa mått; Stora över låren och inte fullt så stora över midjan. 

Nu är det i varje fall dags för mig att bestämma hålla i en månad till för att inte falla tillbaka i samma mönster som tidigare, d.v.s. godis, läsk och glass varje dag, eller hålla det på en lagom nivå. Det är bara att jag har så svårt för det här är det allt eller inget som gäller verkar det som. 

onsdag 9 maj 2012

Det närmar sig

Göteborgsvarvet, löpning 21 km - det låter hiskeligt långt men det är "bara" en halv mara. Dags att börja fokusera på medaljen vid målgången och känslan att klara av loppet. 
Har aldrig sprungit varvet förr så det ska bli en trevlig upplevelse, hoppas bara att vädret blir behagligt också.
SMHI: 
14.00Halvklart11°NV 8  (12) m/s
YR:

kl 14–20Regnbyger.  Gjelder for: kl 14–201,8 mmLett bris, 5 m/s fra nord-nordvestLett bris, 5 m/s fra nord-nordvest

Häromdagen var det tvärtom, regn på SMHI och uppehåll på yr, men det är några dagar kvar så det kan ju ändras än. 


Lite nojig måste jag erkänna att jag börjar bli har kollat in lite tider jag måste se upp med.
Jag startar 15.26 och första repet dras efter 13,3 km kl. 17.55. Mitt mål är att klara loppet på 2:30 och bara benen håller och jag kommer ihåg att ta ventolinet så ska det nog kunna fixa sig, men man vet aldrig mycket kan hända och ja, sist jag var ute fick jag ont i knät och även i baksida lår (knävecket), vilket fortfarande håller i. Men jag drar på lite Linnex så ska nog det fixa sig också. 


Vilan inför ett sånt här lopp är väldig viktig, men det beror väl på vad man har för mål med tävlingen i och för sig. Men jag hade hoppats på en vilodag i dag, men ska köra ett combat-pass i kväll tillsammans med instruktörskollegan, tur att vi kan dela så att man kan köra återhämtning halva passet i vart fall :)


I morgon så är det dags för sista löp-passet men det är väl synd att kalla det för löpning för det kommer att bli ett enormt lugnt joggingpass med en snitt-tid på ca 6:30/km och inte alls långt. Det får bara bli max 5 km, förhoppningsvis bara 3. 
På Fredag startar vi resan ner till götet och då är det enbart vila som gäller!!!!

Så där ja nu är planeringen klar för detta lopp, bara att fokusera!

tisdag 8 maj 2012

Årets första långpass!

Då är det gjort; Årets första långpass i löpning. Tyvärr så blir det ju enbart det enda också innan Göteborgsvarvet på Lördag. Hade väl hoppats hinna med några fler men som vanligt har tiden bara runnit iväg och jag som är tidsoptimist tror att jag har all tid i världen. 

Jag hade som mål att ta mig 15 km på max 1:45:00, så tiden 1:36:00 är jag enormt nöjd med eftersom jag inte har så många löppass i benen. Efter ca 12-13 km fick jag ont i insidan på högerknä och fick stanna och stretcha några gånger, men som tur var försvann det efter att jag kommit hem.


Mats hängde med på cykel och han lurade in mig på ett par ställen där jag blev orolig för att stuka fötterna. Löpturen startade mot Hyen för att genom skogen fortsätta mot Korså station och vidare uppåt på Korsåvägen, med en liten avstickare för att kolla in Ovako-stugan. 
Då klockan visade på 8,5 km var det dags att dra sig hemåt igen men sen när jag kom hem så märkte jag att jag inte riktigt hade fått ihop 15 km så jag sprang förbi hemmet och fortsatte tills km-pipet kom och då började nedvarvningen/promenaden hemåt igen. 


Trots att det kändes riktigt jobbigt och att jag var totalt slut efteråt kändes det verkligen skönt att ha fått ihop ett 15 km pass, nu saknas det bara 6 km till halvmaran på lördag och det är ju bara att bita ihop för sen får jag vila i 2 hela dagar för att sen fortsätta med träningen inför jubileumsmaran och Vättern-rundan, om det blir någon. I vilket fall som helst så kommer löpningen att komma i första hand i år :)

fredag 4 maj 2012

SFM 23/30

Den sockerfria månaden har gått bättre än vad jag trodde att den skulle göra. Enbart två dagar har jag fuskat och det var sista april och första maj då jag åt lite glass. Annars har jag hållit mig ifrån godis läsk och annat onyttigt trots att Mats har handlat hem och suttit och frestat. Han skulle också behöva gå på en liten diet kan jag meddela för hans pondus växer bara mer och mer hehe. 
Tur han inte är så bevandrat i internet så han hittar till den här sidan :)


Nu är det bara 7 dagar kvar tills de 30 dagarna har gått.


Jag - socker
 21  -    2

onsdag 2 maj 2012

GODKÄND!

Jag är nu en licensierad BodyStep instruktör.
Härligt, underbart, vilken lycka!
JIHAAAAAAA!