onsdag 29 februari 2012

BodyStep instruktör
Så har det hänt, nu får jag börja instruera klasser i BodyStep, vilken känsla!
ÄNTLIGEN!

NEW YORK, Here I come
Då var det klart, anmälan inskickad. Nu börjar uppladdningen. Shit, vad det känns pirrigt tänk att lilla jag ska åka till stora staden New York och springa maran. Det hade man aldrig trott för några år sen att jag, moi, Carina skulle dra iväg på såna utflykter och betala massa pengar bara för att få springa. Men så är det, och nu finns ingen återvändo, jo... om jag skulle bli skadad eller sjuk förstås. Men det blir jag inte så det så.


I dag blir det lite ändrade planer i min träning. Eftersom en mängd BC-tjejer är sjuka så ska jag ta mig an passet tillsammans med Ida idag. Och efter det passar jag nog på att stanna kvar och kör lite yoga, det behöver min kropp. 


Sitter just nu och laddar upp med musiken på BC så att jag kan riktigt komma in i fighting spirit och ikväll ska jag fightas med pirater :)

måndag 27 februari 2012

Nähä ingen core idag heller.

Jag kommer visst aldrig iväg på Malins och Grys core-pass. Idag kom jag inte hem från jobbet förrän 20.45 och då är ju passet över... Får göra ett nytt försök nästa vecka igen istället, får se om det går vägen den gången.


I morgon är det dags för ett dopp igen och den här gången ska systerdotter med, då ska hon få lära mig crawla eller försöka i varje fall. Har en tendens att hyperventilera så fort jag ska crawla... pust. Men någon gång ska det väl lyckas i varje fall.


Det blir med andra ord en tidig kväller i kväll så jag orkar upp och vara så där irriterande pigg som jag kan vara ibland. :)


Natti!

söndag 26 februari 2012

Härlig kvartalsutbildning

Återigen en helt enorm release av BodyCombat 51. Det är så härligt att det blir nytt program varje kvartal man hinner precis tröttna på den befintliga så kommer det en ny färdigkoreograferad av "the best of the best" och det räcker med att enbart lära sig programmet, inte för att det för den delen är superenkelt det är ju en hel timmes koreografi man ska lära in. 
Dagen till ära fick vi åka till Sats på Hötorget i Stockholm, superbrudar som vi är tog vi bilen ända fram, hur svårt kan de va'? Det gick himla bra åkte bara fel en gång svängde höger istället för vänster men vi gjorde bara en 180 graders så var vi "on the track again". Sen var det bara att åka hela Sveavägen ner och svänga in i p-huset vid hötorget. Lätt som en plätt :)


Vi fick nöta lite teknik också, vilket alltid är lika bra. Och instruktören, Mikko från Finland, var riktigt duktig på att beskriva tekniken och riktigt smidigt, tjohej vilka jumping knee han gjorde. Jag tyckte det var super att Camilla skulle få ta dom eftersom hon är så duktig på det, men så kom jag på att det var ju för bövelen jag som ska ha den låten, ja ja men vad gör det. Jag hoppar säkert lika snyggt som Camilla och minst lika högt som Mikko... NOT! Men det är bara att nöta, som sagt hur svårt kan det va`?


Nu blir det soffläge och "Äkta människor" tillsammans med ett glas ramlösa och en bit choklad (eller var det några bitar... )

lördag 25 februari 2012

Premiären avklarad

Nerverna fanns med i dag när jag skulle köra premiären som instruktör i Functional Moves och inte blev det bättre för att FM-gurun Lena kom och skulle vara med.... Jag hade helt glömt bort hur det är att börja instruera i ett nytt pass har kört samma så länge så när man blir varm i kläderna så flyter allting bra. 

Men idag var det alltså dags att kliva utanför ramarna igen och ta tag i FM, gick bättre än jag hade trott att det skulle göra men hade mer fokus på vad vi skulle göra än på deltagarna och instruera rätt. Men dom flesta hade varit med tidigare så det gick skapligt ändå. Kul var det i varje fall och huvudsaken var att jag fick godkänt att fortsätta....


Innan FM-passet körde jag ett halvtimmes stepintensiv, man kan säga att det påminner om BodyStep och riktigt kul, men jag är så himla taggad på att få börja köra step. Har fortfarande inte fått feedback på låtarna som jag skickade in.... alltså hur lång tid kan det ta..... Min känsla är dock att det kommer att bli avslag igen :( Nu är det dags för sängen, blir en tidig morgon i morgon då jag och 3 st. till åker ner till Stockholm för att gå på kvartalsutbildning i BC. 


Nattis!

fredag 24 februari 2012

Årets första dopp!


Uppe med tuppen och iväg till simhallen för att köra en km bröstsim. Hade helt glömt bort hur härligt det är med simning. Det blev med andra ord bonusträning idag, men nu ska det planeras simning minst en gång/vecka. Herlich!!! 
Efteråt blev det en kortis i bubbelpoolen och även om man inte såg ut som en kyckling så kände man sig som en i varje fall. 


Efter en bra start på dagen är det dags att ta itu med all dokumentation som måste göras för att vi ska få ta PR2/DS3 på testen på jobbet. Och det är inte lite dokument som ska fram så här gäller att vara koncentrerad hela dagen och sen kommer en del helgjobb på det också. 


Tjillevippen vet ja' 

torsdag 23 februari 2012

Pistagesemla nja!

Nu har jag provat vaniljsemla & pistagesemla, men det var inget som föll mig i smaken direkt! 

Originial ska det va!

Men självklart går vanilj och pistage också i om det inte finns något annat val :)

onsdag 22 februari 2012

Träning blev det...

men dessvärre ingen löpning som jag hade tänkt. 
Gårdagen bjöd på ett härligt stepup pass med 9 superhärliga deltagare som verkligen gav allt. Vi körde ett högt tempo och jag hade sån energi att jag lätt hade kunnat köra en timme till. Det är inte varje dag nu för tiden som den energin infinner sig. Kan det bero på åldern tro? Hmmm nä inte alls, beror bara på att ibland är man lite ur form. 


Idag blev det några låtar bodystep åhhhh om jag kunde få utvärderingen snart så jag visste om jag kan köra igång med det eller om jag måste filma samma låtar igen. Kan nog säga att dom låtarna är inte mina favoriter just nu i det passet. Finns en hel del andra som är tusen gånger bättre. Kan man tröttna på musik? Ja tydligen så kan man det :)
Efter en dusch och lite middag är det snart dags att krypa ner under täcket!

måndag 20 februari 2012

New York Marathon - ny dröm i uppfyllelse?Då var det dags för nästa utmaning och dröm att gå i uppfyllelse, nämligen New York Marathon. Shit vilken känsla tänk att jag ska springa i brooklyn på manhattan och jaaaaaaa. Så himla härligt, nu ska det börja planeras och lägga in löpning i schemat så att jag kommer igång nu...........
I anslutning till detta tar vi även en vecka i Florida och passar på att bada och sola. 

Bara att hålla tummarna

BODYSTEP® Kit 86

Nu äntligen är filmerna uppladdade till Les Mills nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.
Kanske, kanske, kanske att man snart får börja lära sig hela programmet och instruera!

tisdag 14 februari 2012

Superhärlig helg

Vilken helg, den bästa på väldigt, väldigt länge. En helg utan en massa måsten utan bara vara och systerdotter-besök hela helgen.

Det hela började så underbart med ett superpass i BodyCombat och core tillsammans med Sanna och en hel del deltagare. Sen dusch och hem och frossa i en familje-pizza tillsammans med Mats och Lise, kebabpizza av storleken XXL mmmmm. Mätt och belåten fortsatte kvällen i ett rasande tempo.

Lördagen fortsatte i samma härliga anda med träning som start; först step intensiv och sen ett härligt FM-pass med Matilda. Vilken tur att hon hjälpte mig då jag hade lärt in programmet fel :P.
Eftermiddagen fortsatte med shopping och då blev det 2 par skor, 4 tröjor och underkläder. Super duper ibland har man turen att hitta en hel del massa kläder, vanligt kläder hör och häpna och inte träningskläder annars brukar det vara sådana som ligger i mina påsar hem från affärerna. Vi hade också planerat bio och innan den gick vi på subway och klämde i oss en macka för att sen ta oss hela vägen in till bion, vilken ligger vägg i vägg med subway :). Men även den sträckan kan vara jobbig efter en heldag i high heels och med ont i fötterna, eller hur Lise? ;)

"En gång i Phuket", galet rolig film kan verkligen rekommenderas att se. Många skratt, det var länge sen jag skrattade så hjärtligt åt en film. 

Den får 4 YYYav 5! Ja då fattar ni väl hur rolig den var!


Så äntligen söndag och ett besök hos farsgubben, måste ju verkligen hinna med honom också. Usch känner mig så otillräcklig när jag inte hinner med att besöka oftare än vad jag gör! Ser till att göra det bästa av situationen när jag är där i varje fall. 
På kvällen var det dags för helgens sista träning i forma av ytterligare BodyCombat pass tillsammans med Sanna och vilken energi jag hade. Det är så härligt när man känner att man har energi som räcker och blir över för ett combat-pass. Sen ett behövligt yoga-pass tillsammans med härliga Ida för att till sist avsluta söndagsträningen med att filma två BS-låtar att skicka in för bedöming. Njaaa så där men nu skickas dom in så tar vi smällen sen. 


Detta var då verkligen en superhelg med en massa bonus-tid tillsammans med både Lise och farsgubben. Hann även med att påbörja hemside-uppdatering d.v.s. konventet, nu väntar bara drygt 500 foton som ska gås igenom och sållas ur för att laddas upp och läggas ut snyggt på sidan. Pust känns tungt när man tänker på det men det är bara att köra igång så kommer det vad det lider.


Och efter en härlig superhelg vad kommer då om inte en härlig supervecka!


En härlig alla Y-dag önskar jag er alla där ute i cyberspace!


Tjillevippen vet ja´

fredag 10 februari 2012

Sötnosar...

Delar med mig av en bild som jag ärligen snodde idag... 
och jag VILL HA ALLIHOPA!
(Det vill jag inte alls det säger Mats)

Men guuuuuuuuu vilka sötnosar

torsdag 9 februari 2012

Att må bra!Med dessa ord säger jag tack för idag och god natt!

Lunchpass

Det var länge sen jag körde ett lunchpass och hade helt glömt bort hur härligt det är att komma ifrån en stund och köra skiten ur sig med ett core-pass. Relativt mycket folk, 7 st. i varje fall, tur det så jag slapp vara ensam :)

Idag har jag en blixtrande huvudvärk men det kan bero på att jag dragit ner på socker igen och att abstinensen sätter sina spår så det är bara att gilla läget, det är nog borta i morgon :)

Nu ska det jobbas lite till och sen är det dags för BS-träning (inte BullShit utan BodyStep), dags att försöka se tuff ut för att filma och sedan skicka in och hoppas på det bästa.

onsdag 8 februari 2012

Dagens träning avklarad

Trots tröttheten bytte jag om när jag kom hem kl 19 från jobbet, tog fram FM papper + filmen, vilken jag trodde skulle ligga i väskan men där låg den så klart inte. Sprang runt och letade i en kvart tills jag insåg att jag fick köra utan film enbart papper. Det gick inte så länge, förstod liksom inte vad det stod, men så kom jag på just ja finns ju på datorn. Så fram med filmen och nu gick det bättre när man fick se hur man skulle göra också.


Hann med uppvärmning+modul 1+explosivitet på en timme och efter det körde jag igenom min BS låtar, men alltså just nu känns det tungt att bli godkänd där. Får fasiken klistra fast armarna i sidan för att dom inte ska vifta hej vilt. Frågan är bara hur i helskotta jag kunde bli godkänd på BC dom måste ha varit enormt snälla i sin bedömning i den utbildningen.


Nu blir det dusch, sen middag och sängen för att lyssna färdigt på Liza Marklunds "Du gamla du fria".