tisdag 31 maj 2011

9 mil senare

Jag 9 mil senare!
I går blev det en långtur på racern. Turen gick från Hofors till Storvik, via Torsåker vidare till Kungsgården, Sandviken, Årsunda, Gammelstilla, Torsåker, Hofors. 
Det var en härlig kväll så det blev en himla härlig tur förutom att asfalten sög i låren på vissa ställen. Där Maarit tyckte att racern gick oerhört snabbt tyckte jag att asfalten sög i låren och det gick enormt tungt mellanåt. Första 4 milen gick oerhört lätt och som vanligt gick jag ut för hårt ca 28 km på en timme det är inget tempo jag orkar hålla i 30 mil. Hoppas att någon håller ner farten på mig när det gäller så att jag kanske klarar kroppen hela vägen.
Tyvärr blev det en viss skavank efter gårdagens långa pass, ont i utsidan på vänster knä behöver nog justera skorna lite. Blir tvungen att ladda med Linnex så att det läker till Lördag då det är tänkt att cykla 16 mil d.v.s. Siljan Runt!


Storvik-Sandviken-Årsunda-Gammelstilla-Hofors

torsdag 26 maj 2011

En lååååång??? cykeltur

Jaha idag var det dags att göra en låååååång cykeltur, gick lite tidigare från jobbet för att få till minst 8 mil på cykel. Hade sett ut en runda som var just ca. 8 mil. Första 2 milen gick skapligt, inte allra högsta tempot, men OK i varje fall. Sen var det dags att korsa 55:an för att på småvägar ta sig tillbaka till K-holm tog av mot den tänkta vägen men möttes redan efter några hundra meter av grusväg. Jaha bara att vända alltså, då blir det till att den lite kortare vägen tillbaka så iväg på nästa väg för att efter någon kilometer mötas av grusväg. Hmmmm fram med kartan och kolla in vägen. Ok iväg till Björk... någonting och därifrån till Forssjön och upp till K-holm. Så turen gick den tredje vägen förbi en hage där det fanns ett litet litet föl, det kan inte ha varit så gammal. 


Cyklade vidare för att efter ca 500 meter mötas av grusväg. Nämen vad tusan är det bara grusvägar här runt omkring, trodde att det skulle vara jättemånga härliga vägar att cykla på. Nåja får väl cykla tillbaka en bit på samma väg och där ta emot Björk.... Så tillbaka över 55:an igen för att så småningom ta av åt höger, men vad ser man då jo GRUSVÄG. Nej nu j***ar skiter jag i det här bara att cykla samma väg tillbaka igen, inte riktigt det jag hade räknat med. Nästan tillbakak i K-holm ser jag att jag bara cyklat 4,2 mil istället för dom 8 som jag skulle cykla. Funderingar och fram med kartan igen, OK ut på 52:an för att cykla en bit för att kolla hur mycket trafik det var efter den vägen. Efter ett tag kom jag fram till en väg som gick till Forssjö igen så den tog jag av på och kom för tredje gången i dag fram till Forssjö, undrar vad dom innevånarna tänkte när jag rände där stup i kvarten.
Då kände jag att det fick vara nog för denna gång, så jag drog i väg hemåt och istället för 8 mil blev det till sist 5,2 mil. Ganska nöjd ändå med turen, synd bara att det blåser så förbenat här nere. 


I morgon är det äntligen dags att ge sig av hemåt igen för att på Lördag åka till Eckerö tillsammans med f.d. jobbarkompisar. Ska bli så härligt ser verkligen fram emot det.

Härlig utsikt över Forssjö sjön!

onsdag 25 maj 2011

Lite uppdateringar...

Länge sen denna sida blev uppdaterad, p.g.a. tidsbrist, samt bristen av internet, blir det inte så mycket....
Mycket har dock hänt sen sist, har kommit igång ganska bra med löpningen och sprang vårruset tillsammans med f.d. jobbarkompisar så härligt att träffa dom igen. Vårruset det är vår årliga träff det :)

Har även fått till en del cykling överträffade mig själv och körde 3 mil på en timme (nåja 29 km, men det var nära)

Nu är jag på plats i K-holm igen och den här gången fick jag sällskap av en härlig reskompis som fick vara med ut på en tur i går. Hade det inte varit för den förbenade vinden hade det kunnat vara en härlig kvällstur. Men det satte värsta kastvindarna och motvindarna stopp för, ja dom som cyklade tjejvättern 2010 vet precis vad jag menar, men trots det var det härligt att komma ut och fick ihop dryga 3 mil på cykeln.

söndag 8 maj 2011

2xRacer


I dag fick racerna rastas två gånger, första gången jag var ut bara krånglade allt, växlarna hoppade över, kuggade inte i och bara slog i kedjan. Hade ätit frukost för tätt inpå passet så den höll på att komma upp igen. Slutligen så hade jag glömt vatten hemma så jag vände efter 8 km (fast jag hade tänkt mig ca. 5 mil.), arg sur och allmänt irriterad och tänkte minsann ställa undan cykeln för gott.   Väl hemma var det dags att justera växlarna och efter en del justerande så verkade dom funka men jag hade ju tappat sugen och tänkte inte dra iväg på en till sväng, men en räddande ängel skickade då ett sms och frågade om vi skulle ut och ta en tur och visst det hängde jag med på. Och tur var väl det för nu fungerade växlarna toppenbra. 

Jag bara älskar min merida!

torsdag 5 maj 2011

Hotellrum....

Sista kvällen på hotellet för denna vecka, tur jag fick ett stort rum så jag kan fixa min träning inne på golvet. (De andra fick ett varsitt enkelrum medans jag fick värsta familjerummet med dubbelsäng och soffa och stora utrymmen, ibland är det riktigt bra att vara ensam tjej hihi).

    

Körde en halvtimmes core på gammal heltäckningsmatta, snacka om ont i knäna, ja så svag har jag blivit så jag måste stå på knäna vid armhävningar och tricepshävningar. 
Hade tänkt ta en löptur i dag men foten känns fortfarande så den får vila ett tag till. Vi tog åtminstone en promenad till jobbet och fick på det viset ihop en massa steg, vi fortsatte med att gå en tur runt i "stan" men det gick ju ganska fort. Har fått en mängd med frisk luft i dag tur det när man sitter inne hela kvällarna, totalt blev det en timmes vardagsmotion riktigt skönt.


I morgon bär det av hemåt igen men bara för att vila upp sig över helgen sen är det dags att ge sig av igen och kanske redan på Söndag... ja, vi får väl se hur det blir med den saken.


En sak är säker hotellrum i all ära men inget går upp emot sin egen säng :D

tisdag 3 maj 2011

Träningsvärk

efter 15 minuters core, nä nu jäklars är det dags att ta i med hårdhandskarna igen.


Tjillevippen vet jag!

måndag 2 maj 2011

Cykel långpass

Upp kvart i 7 i med frukost, på med cykelkläderna, ut i kylan för att ta mig till Statoil för att möta upp med 3 andra morgonpigga cykelkompisar. Efter 400 meter vända tillbaka på med brillorna, extra vantar och mössa för fy fabian det var kallt.
Väl vid Statoil, någon minut sen.
Iväg på cyklarna för att ta oss ca 7 mil - första långpasset för i år (fortfarande 23 mil kvar till Vättern)
Turen började på riks80 mot Falun för att svänga av och påbörja de härliga backarna mot Långshyttan. 
Fest i Långshyttan eller fortsätta på cykel, hm svårt att välja men vi fortsätter på cykel. Mot Hedemora för att efter några km ta första stoppet i korsningen mot Stjärnsund. Frös om fötterna så jag var tvungen att ta av skorna och vicka lite på tårna för att få dom varma igen. Tankade även lite energi för att sedan fortsätta resan mot Stjärnsund, där det var dags för andra stoppet och dags för tårna att vickas igen för kallt det var det verkligen. 
Så vackert det är i Stjärnsund och över sjön Grycken
Nu började det kännas i låren och det fick bli ytterligare ett stopp på färden, där jag tog av mössan och vantarna för nu började det bli ganska skönt ute. Vidare mot Hofors och sällskapet hoppade av i Born och jag fick ta mig själv upp till Roberts snacka om att låren brände när jag kom fram. Men vilken härlig tur det var men förhoppningarna är att det går lite fortare på Vättern annars blir det många timmar runt sjön.


Statistik:
Totaltid: 3:34:45
Färdtid:  3:12:41
Distans: 74,10 km


Tjillevippen!