måndag 31 januari 2011

Nu ska tejpen bort

Vilken dag, strålande sol och hur härligt som helst.
Glad i hågen drog jag på mig skidmunderingen och drog i väg för att ta mig 2 mil på skidor.
Så blev det nu inte.
Ute i spåret var det inte alls lika roligt. Bark, barr grenar m.m. låg i spåren. Det har visst blåst ordentligt här i helgen. Jag drog i väg i varje fall med resultatet att allt skit fastnade i tejpen under skidorna, en gång tog det stutt så jag for huvudstupa över skidorna. Tog mig ner för backen och var tvungen att stanna och plocka bort lite bark under skidorna. Fortsatte åka för det stoppar inte mig tänkte jag. Men efter 20 minuter var det dags igen, av med skidorna och rensa då började jag bli lite trött på det. Men fortsatte ändå min skidtur i Edskenspåret. Tog mig uppför 3 första tarmarna vid den 3:e blev jag så less för jag stannade av i nedförsbackarna och det är tamejtusan inte kul. Hoppade över sista tarmen som skulle ha gett 18 km och tog mig tillbaka igen. Totalt blev det 16 km på 1:42:45, men räknar jag bort 2x5 minuter, som det tog att ta bort skit under skidorna, får jag tycka att 1:32:45 (5:31/km) är en ganska bra tid med tanke på hur tungkört det var idag.


Men nu måste i varje fall tejpen av och sen blir det valla som gäller, hoppas det kommer att funka lite bättre än tejp. 


Tjohej!

fredag 28 januari 2011

Åhej vad det går

3:e passet skidåkning inom en vecka och kan bara säga att det blir bättre och bättre. I dag hade jag tänkt ta en tur på 16 km men med veckans träning i kroppen var den ganska mör så det fick bli ett litet kortare pass med mycket fokusering på teknik i stället. Hualigen vad det går när man har rätt teknik; 8,27 km på 45:26 => kilometertid på 5:31. Det är jag enormt nöjd med och allrahelst med tanke på att jag inte åkt så mycket skidor än.


Spåret var väldigt fint i dag, hårt men inget is. Men bakhalt som tusan hade jag men det funkar om man blir förbannad och skriker lite (tar med mig från combaten) skrämde väl bort ev. rådjur och älgar som fanns i närheten. Jag fick verkligen slita i varje uppförsbacke i dag, måste börja lära mig valla så jag slipper tejpen :o


När jag kom i "mål" träffade jag Pan.... som jobbar med att valla skidor m.m. och han tyckte att jag skulle komma till honom och ta bort tejpen och valla i stället. Men jag tror jag sliter lite med tejpen ett tag till om inte annat bygger jag muskler och sen tar jag hjälp med vallning när det är dags för Engelbrekt 13/2. Ja tanken på loppet har inte försvunnit ännu, men det är tusan inte långt kvar nu gäller det att fokusera på målet och kanske leja bort bc för att ägna mig åt skidåkning ett par veckor framöver.


Tänkt träningsupplägg inför Engelbrekt:
Måndag 31/1 - skidor 2 mil
Onsdag 2/2 - skidor 1 mil
Fredag 4/2 - skidor 2,5-3 mil
Söndag 6/2 - skidor 1 mil
Tisdag 8/2 - skidor 4-5 mil
Torsdag 10/2 - skidor kortpass
Söndag 13/2 - Engelbrektsloppet


Undrar om det skulle kunna funka, hoppas någon som läser kan ge feedback på upplägget :)

torsdag 27 januari 2011

Bonusträning

I dag blev det lite bonusträning; förutom combat blev det ca 40 minuter stenhård core-träning och avslutningsvis gjorde jag lite extra tricepsövningar: dips, meningen var att det skulle vara 2*1 minut med 30 s. vila mellan. Men armarna tog slut men jag ska fortsätta kämpa.


I morgon hoppas jag på lite skidåkning igen alternativt löpning och sen kommer den efterlängtade vilan, känner att min kropp börjar bli lite sliten och behöver bygga muskler nu ;)
Tillsammans med vilan blir det en kryssning, med mina underbara systerdöttrar. Dom är bara helt enkelt för härliga, fast ibland pratar dom lite för mycket :P


onsdag 26 januari 2011

Skidåkning - passgång!

Det blev skidåkning i dag i varje fall. Tog en tur med Kicki som visade lite teknik. Jag som inte visste riktigt vad passgång fick absolut reda på det idag. Och jag sällar mig till det gänget jag :P men tänkte stenhårt på att göra riktigt och det kändes direkt att man kommer längre på varje stavtag och balansen blev mycket, mycket bättre. Det som ska till nu är att hålla tekniken i uppförsbackarna också för där tappade jag den direkt. 


Skidturen gick himla bra idag, Kicki drog i väg som en gasell och jag hade bara att hänga på... Milen körde vi på strax under timmen, det har då jag aldrig gjort förut och nedförsbackarna gick lite snabbare än vanligt och i kurvorna pratade jag med mig själv "jag ska inte ramla" och det funkade den här gången. Tänkte även där på att lägga vikten på innerskidan och det verkar faktiskt funka det också. Det är tur att man har snälla träningskompisar som visar lite teknik i gengäld kan jag köra lite core-träning med dom för core-träning det behövs alltid det!
Totalt åkte vi: 12,82 km på ca 1:15 och det tycker jag är en helt ok tid. Men måste erkänna att jag tog slut, hade bakhalt så in i bomben så jag fick slita hund i varje uppförsbacke, men trots det var det en himla härlig skidtur med strålande sol.

Likheten är slående!
Västsaharisk kamel med passgång

Ibland sitter allt som en smäck!

StepUp? 
För ett år sedan var jag så himla trött på att instruera i detta så jag bestämde mig för att sluta eller åtminstone göra ett uppehåll och vips så blir det roligt igen. Tänk vad ett uppehåll på en termin kan göra. Nu känner jag att viljan och glöden är tillbaka igen och känner att jag kan pusha på deltagarna på ett helt annat sätt. 
I går var det dags för andra passet den här terminen och körde även då en dubbel-step klass. Kul, var bara förnamnet, allt satt som en smäck och deltagarna riktigt öste och tjoade och klappade det var så himla läckert. Och när man tillika får beröm efter passet så blir man så nöööööjd! Med ord som "när jag börjar fundera på vad som kommer näst då säger du det" och "Du är så himla duktig som instruktör". Ja, nu skryter jag men ibland måste man få göra det, för jag har jobbat med teknik i 10 år på ett teknikföretag, och där fick man lära sig, "hör vi inget så funkar det bra"! Med andra ord så är jag inte så van att få beröm... 

Före mitt pass var jag med på Carins core och hon gör det så himla bra. Hon har nyss börjat och är riktigt, riktigt bra. Tänk vart hon är om ett halvår? Kan bara föreställa mig. Då kanske jag kan börja trappa ner med core (instruerandet alltså) också ett tag men måste fortsätta träna det för det gör underverk för skidåkningen, jag lovar!!!! Och det räcker tyvärr inte med en gång i veckan för att bli starkare! Nej, det behövs minst 2 ggr/vecka men jag ska börja försöka lägga in ett extra förutom mitt eget och Carins pass så att jag håller i 3 ggr/vecka. Då blir man riktigt stark i kroppen och orkar utöva den andra träningen på ett mycket bättre sätt.


I dag hade jag tänkt mig skidåkning men med tanke på att jag kört hård konditionsträning nu i 4 dagar tar jag en vilodag och går igenom några combat låtar och intensiv-step låtar. Står inte på förrän jag kör igång det på hallen. Längtar, det ska bli så kul!


Men först blir det dags att ta itu med det jobbigaste på hela månaden, räkningarna!


Auf Wiedersehen!

tisdag 25 januari 2011

Come-Back i BodyCombat

Jag gör som Foppa, come-back men där slutar likheterna för jag tänker inte bli sjuk och lägga av igen utan jag går ut hårt och ökar som Wassberg i stället. 
Men hittade lite tänkvärda ord i går som jag ville dela med mig av:
Att ha kontroll över sin kropp betyder också att man vågar lyssna på den och vilar eller tar det lugnare om den börjar säga ifrån


Nu har en träningsintensiv period börjat och det ska bli såååååååå kul att åter komma i toppform, den bästa ever!


Perioden startade i lördags då vi körde konvent på anläggningen. Men eftersom jag inte tränat så mycket på en väldigt lång tid gick jag ut lugnt och körde enbart ett fåtal pass: FreePower (som jag bara älskar), Core (var ju tvungen eftersom det var jag som var instruktör, sjukt nervös, fast det gick skapligt) och till sist Cirkelträning med Veronika, jisses det gick inte av för hackor det inte. Kändes att man inte hade tränat riktigt hårt på ett bra tag... men det ska det minsann bli ändring på nu!


Cirkelträningen då - det gick skapligt bra ett tag men så kom jag till burpees andra gången då smällde det till i armen och jag tänkte f*n nu är det kört igen. Hade precis blivit bra och då händer det igen... 
Kunde inte lyfta armen åt sidan så det blev voltaren och Linnex till natten. Samma kur morgonen efter och sen efter det kunde jag dra iväg ut och åka skidor lite för staka det gjorde inte ont. 


Iväg på skidor det bar tillsammans med Mats och med rånarluvan på trots att det "bara" var -5 grader. Gick ju himla bra vad skönt det var att vara ute igen, lite bakhalt var det men fick man bara skrika ur sig lite så gick det också. Passade på att köra på när det gick bra ända tills jag efter ca 3,5 km hörde en röst bakom mig "jag skulle kunna tänka mig att stanna och hämta andan lite" :). Då förstod jag, jag har inte så taskig kondis i varje fall och nu blir den bara bättre. Sträckan blev en mil på 1.05 och det kände jag var riktigt, riktigt ok för att inte ha åkt så himla mycket. Men tekniken ja se den får jag nog vänta på för det är inte någon riktigt skidåkare som kommer farandes då jag kommer, men träning ger färdighet. 
När jag kom hem fick jag en utskällning av Sanna eftersom jag hade tränat trots att jag hade ont i armen :| 


Men på kvällen skedde ett mirakel, det onda i armen var helt borta och jag kunde lyfta på armen och köra hook-slag och det kändes inte alls. Jippie BC here I come nu kan inget stoppa mig! Kan det ha varit armrörelsen i skidåkningen som kompenserade i skuldran, vilken det onda kommer från? Ja, vem vet! Det viktiga är att det onda gick över snabbt igen!


Engelbrektsloppet ja/nej?
En sak som min hjärna är väldigt dålig på är att hålla igen, för när det gick så bra i söndags att åka skidor, ja ja relativt bra i varje fall, så börjar min hjärna gå på helvarv igen och tankarna började sväva; jag kanske kan åka Engelbrektsloppet i varje fall och försöka få min klassiker det här året. För Vasaloppet har jag lagt ner tanken på för 9 mil känns som att det blir lite häftigt med tanke på min träningsmängd i kroppen. 


Men nej klassikern får vänta tills ett annat år!


Hasta luego mes amigos!

onsdag 19 januari 2011

Klartecken att träna igen :)

Fick ta en vända till läkaren igen för att kolla lungorna. Lungorna låter bra men eftersom jag fortfarande har problem med att andas ska jag iväg och göra lungvidgande tester t.ex. astma. Men det känns åtminstone bra att jag får träna ordentligt, alltså så mycket jag orkar innan luftrören säger ifrån.... Men eftersom dom blir mer påverkade av kall luft m.m. så försöker jag väl att hålla mig inomhus då jag tränar men jag vill ju ut och springa snart. Får väl klä mig i rånarluvan och hoppas att folk inte blir alltför rädda!


Visade även min tå som jag har så förbenat ont i och då har han mage att säga "du börjar bli gammal". Jag gammal ?!?! det var det värsta, har då inte jag märkt nåt av. Diagnosen från doktorn "artros" men jag ska minsann ta och gå till en naprapat jag, för jag börjar väl inte bli gammal :| hehe. Nä men sörru det är överansträngning  jag vet nog jag. Men lite positivt var det i varje fall för citat "gå i träskorna hemma för dom har stum sula så du får vila tån ibland". Träskorna ska dammas av alltså!!!! Trodde tamejtusan inte att jag hörde rätt från början. Första läkaren som sagt att jag ska gå i träskor...
Jippie dom älskade träskorna kommer fram igen och order från läkaren dessutom :D
Ja, vissa ordinationer tar man fasta på direkt utan diskussioner.


Den här tån är väl inte gammal är ju så gott som ny ju!


Solen skiner och jag sitter och väntar på att en potentiell arbetsgivare ska höra av sig, blir spännande att höra vad dom har att erbjuda!fredag 7 januari 2011

Time-out

Nu är det dags för en liten time-out i bloggandet!
Har lite för mycket att göra just nu men återkommer när tiden återvänder och lusten faller på!


Ha en underbar vinter och åk mycket skidor!

söndag 2 januari 2011

Skidpremiär

Ja, i nya året alltså för jag har ju åkt lite skidor tidigare i vinter. 
I dag var det så dags igen 8,2 km fick jag ihop i Edskenspåret. Jobbigt, men skönt att vara utomhus att träna.
Känns i lungorna vill jag lova, trots rånarluva.... 
Börjar också bli lite orolig för höften (ja den som jag slog när jag gick i träskor mitt i vintern).
Den börjar kännas mer och mer ju längre turer på skidor jag tar. I dag på slutet kändes den rejält. Får hoppas på att det bara är stärkning av höften som behövs och att det går över ju starkare jag blir. 
Men alltså tekniken är inge bra. Stötte som hastigast ihop med en gammal klasskompis, Stefan, som ju är ett ess på skidåkning, han har gått skidgymnasiet (har jag för mig i varje fall). Att jag inte haffade honom för att lära ut lite teknik, hoppas på att se honom fler gånger utmed spåret. Tror dock inte att han kände igen mig i min mundering och det är ju kanske inte så konstigt när det bara är ögonen som syns. 


Nu blir det lite återhämtning med käk för att sen träna lite combat med Maarit, jiha vad kul, längtar! :)lördag 1 januari 2011

Välkommen 2011!

Det nya året började på samma sätt som det gamla slutade, alltså med en mängd träning. Började med core för att hjälpa en ny instruktör på traven så hon kommer igång till våren med ett eget pass. 
Väl hemma igen efter 2 timmar var det så fint väder så jag beslöt mig för att ta en promenad till farsgubben för att umgås lite och spela lite triominos - det är ett roligt spel och bra hjärngympa. 
Effektiviserade promenaden genom att plocka med mp3-spelaren och lära in 3 låtar på nyaste combat-passet, lovade i ett svagt ögonblick att jag ska hjälpa till i morgon på det. Helt ärligt så ska det bli hur kul som helst känner nu att jag är verkligen taggad för att ta tag i det igen. 
Hemma igen var det dags att se hur inlärningen hade gått och det funkade ganska bra. BC46: låt 8,9 & 10 check!
Har också hunnit med att fixa lite smått och gott för Aerosteps räkning.


Jag brukar inte ha nyårslöfte men har lyxat till det i år och mitt nyårslöfte är: 
Att ta vara på tiden och inte vara så stressad jämt. Ta det lugnt, vara fokuserad & koncentrerad på det jag gör. Inte göra allt i sista sekunden och absolut inte ta på mig för mycket! Med andra ord: Våga säga nej och tänka mer på mig själv!


God fortsättning på det nya träningsåret!
Vilket kommer att bli det bästa ever!