torsdag 29 juli 2010

Super nöjd

Torsdag f.m. och supernöjd med veckan trots att den planerade träningen inte blev som den var tänkt. Men ibland får man göra avkall från planeringen utan att för den delen känna sig helt misslyckad. Men samtidigt om jag nu skulle känna mig misslyckad varje gång den planerade träningen inte blev av då skulle jag ju aldrig må bra. Tur man inte bryr sig så mycket men det kanske är därför som jag inte klarar att hålla den planerade träningen heller :o

Den här veckan har jag i varje fall gjort milen i löpning igen, första gången efter maran, och det gick himla bra. Hade sällskap av 3 hurtiga & supertrevliga tjejer. Vilken skillnad det blir när man är ute och springer med någon, tiden går mycket fortare och man har annat att fokusera på än att tänka på hur långt det är kvar...
Tänk... om jag kunde hitta någon som ville springa tillsammans med mig lite oftare, kan ju inte fråga Maarit om det också för hon måste ju få vila från mig någon gång. Dom påstår ju att jag pratar så himla mycket och det kan jag inte förstå dom förväxlar mig säkert med någon annan. 

Eftersom jag har märkt att core-musklerna har omvandlats till något annat dallrigt  runt magen, ja ja dallrigare än vanligt alltså, så tog jag och lade in ett core-pass på hallen  i går och provade då även med ett StepUp men det gick då rakt inte. Kom en som dessutom är instruktör så vi satt och småpratade lite istället, så gick det med den träningen :)

Som tur var kom det åtminstone en till, Sanna alltså, när vi skulle köra core, men vi hade i varje fall bestämt oss att köra i vilket fall som helst. Efter förslag från Sanna körde vi en halvtimme step och en halvtimme core så fick vi lite kondition också. Men alltså vem har snott mina muskler, jag som tidigare kunde stå i plankan i 4 minuter kan ju knappt stå 30 sekunder nu för tiden.... Dags att ta i med hårdhandskarna igen ooooooo vad jag saknar jobbgänget där körde vi ju järnet 2 ggr i veckan och det var nog dom som gjordet. 

Idag blir det mest programmering, men tänkte försöka ut på löpning, antingen intervall eller backträning, beror lite på vädret, Hoforsbacken kan nog bli lite hal vid regn, hua bara tanken på att springa uppför Hoforsbacken gör ju så att man nästan spyr, undrar hur det känns att springa uppför den.... undrar om jag någonsin kommer att få känna hur det känns? Cykling som jag hade tänkt mig idag blir det inte, det regnar ju :( men det finns inget dåligt väder finns bara dåliga kläder, som vi alltid sade när vi skulle ut på mc.

Sist men inte minst så är jag SUPER NÖJD över Vansbrosimningen, blev lite nyfiken på placeringen så jag var bara tvungen att kolla och på Vansbro tjejsim, 1 km, kom jag på plats 593 av 2989 startande, SUPER SUPER NÖJD och då simmade jag "bara" bröstsim.
Vansbrosimningen, 3 km, var placeringen inte lika bra men ändå 1110 av 1975 är jag också SUPER NÖJD med och att det gick fortare per km än på Vansbro tjejsim är jag fortfarande glatt överraskad över.

Nu åter till programmeringen och som min lärare alltid skriver i inlämningsuppgifterna:
Programming is fun. Never give up. Ask for help!
 
Livet är underbart!

måndag 26 juli 2010

Träning blott ett minne eller?

Förra veckan var tänkt att jag skulle hinna träna så mycket men vart tog tiden vägen? Satt istället med ett världsproblem d.v.s. att lösa en inlämningsuppgift i C#, går tamej inte att sluta när man sitter mitt i problemet. Svårt var det men envis som man är såg man till att den fungerade till sist och nu väntas resultatet med spänning.
Sen kom java-uppgiften men den blev "bara" 3 timmar för sent inlämnad :o
I och med detta blev det ingen träning som planerat förra veckan och min kondition och styrka känns som att den bara försvinner mer och mer och mer och mer....... 
Men för att råda bot på detta prickade jag in 2h och 45 minuters träning i söndags, då det blev BodyCombat och core.Trött, trött, trött som jag är på senaste programmet i BC körde jag lite blandat gammalt och vips så blev passet mycket mycket roligare. På piratlåten, ja jag kallar den så, satte jag på mig en "piratduk", för att skoja till det lite och det verkade fungera. Måste medge att jag idag får sota lite för all träning efter i går eftersom enorm träningsvärk, i ryggen framför allt :)
Nu lite studier igen innan jag ska ut och ta milen tillsammans med Sanna, hon håller f.ö. på att gå om mig i träningstid och det kan ju inte gå för sig nu gäller det att ligga på igen.

Over and out för denna gång.

måndag 19 juli 2010

Studier, studier och åter studier därefter ett kortare löppass :)

Efter en hel dag med C# programmering var det dags för veckans första träningspass. Planerat var en cykeltur med Sanna men det fick bli en kortare löptur istället eftersom hon hade "förhinder". Löpturen gick bättre än vanligt förutom att en väldig magvärk efter ca 3 km då jag fick lov att ta det ordentligt lugnt för annars hade det faktiskt hänt en olycka :( Men som sagt fram tills dess gick det relativt bra och lite lättare än vanligt att springa. Kanske är på väg att vända nu, tjoho.

Väl hemma fick jag en trevlig överraskning, min clematis har fått sin första blomma på flera år, en lila vacker blomma nu är det bara att hålla tummarna att det kommer flera.

Nu blir det en härlig natts sömn innan jag drar i väg ut på cykeltur med Sanna.

fredag 16 juli 2010

Veckan efter Vansbro

Veckan startade med ett lugnt??? löppass på 3 km upp till Tolven för att slänga sig i sjön. Upprymd av helgens bravader kunde jag inte låta bli att ta ett par crawl-tag för att känna av den simtekniken. Bara att medge det är jobbigt att crawla, kommer inte in i  något jämnt flöde, hyperventilerar. Detta måste nötas, nötas, nötas.

Tisdag morgon och dags för ytterligare ett löppass, denna gången 5 km, Korsåvägen. Drog iväg tidigt för att slippa den enorma värmen men kvart över 8 var fortfarande för sent. Så himla varmt löpningen går absolut inge bra. Tankarna kommer direkt och jag som ska springa Lidingö om 2 månader, hur ska det nu gå.
Avslutade träningen med en halv timmes core. Men vad har hänt vart har alla magmuskler tagit vägen hur kunde det gå så fort nerför. Orkade inte ens ligga i plankan... Nä dags att ta tag i detta igen men inte just nu :)
Tisdagen fortsatte i sorgens tecken... men det får bli tillägnat ett eget litet inlägg, håll utkik!

Onsdagkvällen tillbringade jag på hallen tillsammans med combat-tjejerna. Så himla kul att "bara" vara deltagare och kunna kolla in så att man inte tappar allför mycket teknik.
 
Så äntligen kom torsdagen och dags för gamla Bettan, racern, att få titta fram ur garaget och det var ju inte i går. Ärligt har inte varit ut på älsklingen sen tjejvättern hur kunde det bli så? Jag som verkligen gillar att svischa fram på hojen och känna lukten av både angenäma och mindre angenäma "dofter". Nåväl med cykeln i bilen tog jag mig i väg till Boda, där min klassikerkompis och hennes man väntade. Vi drog iväg på en liten runda runt i Dalarna, Sundborn och tillbaka till deras stuga igen. Hur skönt var inte det, men det kändes verkligen att det var länge sen man var ut och hojade men det är ju mycket roligare då man har sällskap. 

Blev bjuden på fantastiskt god lunch; kycklinggryta m. ris och glass m. fruktsallad till efterrätt. Fredrik kockade eftersom Maarit och jag drog iväg och badade. Alltså jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på Maarit som har sån himla tur. Vilken kille!!!!

Så blev det då dags att dra sig iväg hemåt för på kvällen väntade ett träningspass och inte vilket som helst utan Functional Moves. Hua det kändes verkligen i låren, som blev stumma som bara den när vi skulle åka skidor... hehe. Svettigt och "hur kul som helst" träningspass, ser verkligen fram emot utbildningen i Augusti.
Fredag morgon... upp ur sängen nähä vad är det här? TRÄNINGSVÄRK som heter duga. Denna dagen blir vikt åt vila och studier för att i kväll ta sig iväg till Edsken för att få i sig lite proteiner i både flytande och fast form och kanske sjunga en trudelutt med trubaduren.

Efter detta är det dags att återigen börja ett nytt liv och ta tag i träningen igen med löpning, simning och cykling. Detta är livet men tyvärr tar studierna lite väl mycket tid just nu :)


Tjingeling på ett tag!

Vansbrosimningen 11 Juli 2010

Söndag morgon och dags för nästa utmaning tjejsim*3, alltså 3 km simning i kallt vatten varav 1 km motströms. 
Fredrik hämtade upp oss på hotellet och iväg till Vansbro igen... fast med färre fjärilar i magen denna gång och som tur var hade vi rekat stället och visste vart starten skulle gå denna gång, för det var inte på samma ställe som dagen före.
Alltså Fredrik, hade fixat lunch som vi tog med oss till startområdet och kämpade i oss medan vi tittade när eliten m.fl. startade.


 
Från att ha enormt mycket tid på sig var klockan helt plötsligt kvart över tolv och dags att återigen dra på sig våtdräkten och dra sig mot startfållan och vidare ner mot vattnet med en temperatur på 20 grader för att starta simningen som skulle vara ca 1,5 timme, trodde jag.

Kl. 12.45 gick starten och min strategi var att starta sist för att slippa panik med trängsel, sparkar och slag men märkte ganska snart att jag simmade lite fortare än många andra i min startgrupp och för att överhuvud taget kunna ta sig framåt drog jag mig utåt till mitten av ån och simmade om och simmade om och simmade om. För de 2 första km medströms i Vanån gick verkligen som en dans, och när jag så rundade udden och började ta mig an den sista kilometern i Västerdalsälven, samma kilometer som dagen före, visste jag att nu skulle jag klara det här. 

Då tordes jag börja ta i lite mer men se då började efterföljande startgruppens snabbaste simmare komma i kapp så det blev lite väl mycket trängsel ett tag. Men jag lyckades hålla mig lugn och började skymta målet så det var bara att hänga i. 


800 meter kvar - undrar vad det blir för tid?
500 meter kvar - klarar jag 1,5 timme???
200 meter kvar - just ja, här stod dom och hejade fram mig igår :)
ca 50 meter kvar - ser jag rätt står klockan verkligen på 13.55??? 
0 meter kvar - MÅÅÅÅL, jag fixade det!!!!

Trött men lycklig tog jag mig upp för att få medaljen, en dusch, mat och diplom. 
Och se på tusan tiden 1:11:04 - hade jag aldrig i min vildaste fantasi ens kunnat drömma om att simma 3 km på.Vem hade kunnat tro att jag som för 3 veckor sedan fick panik och nästan började grina när jag simmade 60 meter i Tolven skulle simma 3 km i öppet vatten och dessutom göra det på, enligt mig, en kanontid.
Måste erkänna att jag känner mig enormt stolt över över mig själv för att ha klarat det som jag trodde var fullkomligt oöverkomligt. Nu ska jag suga på den kolan ett tag medan jag börjar ta tag i löpningen igen för att ge mig in på nästa lopp i klassikern: Lidingöloppet. 

Kan jag tänka mig att simma Vansbrosimningen igen?
JAAAA, ABSOLUT!!!!

torsdag 15 juli 2010

Vansbro - tjejsim

Fredag kväll och i säng tidigt men trots trötthet var det stört omöjligt att somna, tankarna malde, malde och malde. Slocknade väl framåt 3-tiden av utmattning och trodde det var ett skämt när klockan så ringde kl 7.00. Tog mig motvilligt upp ur sängen och gjorde i ordning kaffe och frukost för att bli upphämtad av de andra klassiker-tjejerna kl. 08.00.

Tog ca 2 timmar i bilen upp och väl framme hämtade vi ut startbevisen både för lördag och söndag. Tillbaka till bilen och hämta grejorna och iväg till starten för att försöka få i sig lite energi innan det skulle bära av i motströms i 1 km och tillika kallt vatten, brrrrr.


Klockan 12 var det så dags för den första av oss, självklart hade jag sista tiden och fick stå och våndas ett bra tag. Anna drog på sig sin fina gröna badmössa och gav sig iväg till startfållan och uppvärmningen. Hon såg ju hur cool som helst ut, ingen nervositet där inte.
45 minuter senare dags för nästa start ifödd en vit badmössa drog då Maarit iväg.


Ytterligare 1 timme kvar tills jag skulle starta och efter 3:e vändan på bajamajan (orolig mage) var det då dags att dra på sig våtdräkten och förflytta mig till startfållan för lite uppvärmning. Och så äntligen bar det iväg började med att få sparkas och slåss för att överhuvudtaget kunna ta mig framåt. Skulle inte ha ställt mig längst bak :( fick simma om många i min startgrupp och kom in på den tiden 25:22 hade jag aldrig vågat tro på innan.Äntligen mat och som bonus fick vi underhållning av Svenne från Svenne Rubins, jättekul att få vråla till "En gammal Amazon, med lister och crom, en ratt i backelit..." Efter gourmet-middagen skjutsade Anna mig och Maarit till Dala-Järna för att ta in på hotell för att nästa dag simma STORA Vansbrosimningen, innan hon själv drog sig hemåt för att fira bröllopsdag.

Tog inte många timmar så började magen vråla efter mat igen så iväg ut på upptäcktsfärd alltså efter en restaurang. Vi hittade en pizzeria och bredvid den en pizzeria till, hmmmmm pizza eller pizza. Svårt val som tur hade dom mer än pizza, efteråt en rundtur på orten nåja det gick ju ganska fort. Dala-Järna är inte hur stort som helst. Vi avslutade rundturen med ett besök på affären och handla lite godis innan det blev dags för hotellet igen och en lässtund som inte varade alltför länge, somnade 21.oo.

måndag 12 juli 2010

Klassiker tävling 1 av 4 avklarad: VANSBROSIMNING

Då har klassikern inletts med vansbrosimningen, vilken gick galant fixade denna på tiden 1:11:04 är riktigt riktigt nöjd med tiden. Hade trott på 1:30 ungefär men så gick det ju ännu bättre. Älskar att bada och simma när jag kommit över paniken d.v.s. och fick absolut ingen panik varken idag eller igår så det känns bara så himla härligt.

fredag 9 juli 2010

Vansbrosimningen närmar sig med stormsteg

Då är kaffet förberett bara att trycka igång kaffebryggaren i morgon bitti kl. 7.00 då det blir uppstigning för att inta frukost innan det bär iväg till Vansbro för att simma Vansbro tjejsim.
Väskan är packad, bara hoppas att man har kommit ihåg allt och framför allt baddräkt, våtdräkt och simglasögon.


På tal om simglasögonen, det har varit ett hett samtalsämne senaste dagarna. Fick ju påpekande på FB att dom sitter upp & ner (bilden bredvid). Näääääääää texten sitter ju rätt, den går att läsa så då måste dom ju sitta rätt. Konsulterade min syster, simläraren, för att kolla hur det skulle vara och mycket riktigt kan man läsa texten sitter simglasögonen rätt!
Fast vid närmare koll på fotot var vi tvungna att medge att det ser verkligen ut som om att dom sitter upp & ner. Jämförde med några gamla simglasögon och se på f*n verkar det inte som om att man vid monteringen satt näshållaren upp & ner........Iväg till sjön och simma några meter för att kolla så att glasögongen är täta även när dom sitter rätt.


Nu är emellertid problemet ur världen:

Glasögonen sitter rätt men texten upp & ner :)

tisdag 6 juli 2010

3 km simning i öppet vatten

Med vågor på ett par cm och utan några hajar i sikte tog jag mig an sjön och nu jäklar anamma fick ingenting stå i vägen för min simträning. Simmade 3 varv och då var det hälften kvar till mitt delmål ca 2 km. Efter 6 varv kom det sjunde bara så där och sen var det "bara" 3 varv kvar till att klara 3 km.

Dessa tre varv klarades också av och vips hade jag simmat 3,2 km på 1:32:00. Kändes riktigt riktigt bra i kroppen. Huvudet däremot eller snarare öronen fick sig en riktig omgång av ljudet som uppstår då man blåser ut under vattnet, ljudet blev bara starkare & starkare & starkare....

Glad över att ha lyckats simma så långt utan panik e.d. drog vi oss hemåt och grillade på lite revbensspjäll. Supergott!

Nästa simpass blir på torsdag och då enbart 1 km för att sedan vila upp mig inför Vansbrosimningen i helgen.

måndag 5 juli 2010

S E M E S T E R

Så var det då dags för semester, ja egentligen så gick jag av min sista arbetsdag i fredags, då jag städade ur det sista ur kontoret lämnade in nyckel, kreditkort m.m :(


 
Efter ännu en avslutningsfest med jobbarkompisar var det dags att bege sig hemåt och vilken härlig överraskning som väntade där. I ett brev från Stockholm marathon fanns ett diplom och inte vilket som helst utan diplomet över att ha genomför 5 st. Stockhom marathon. Känns enormt hade liksom inte riktigt trott det innan och dessutom 5 år på raken. 

Nästa mål är att genomföra klassikern, vilken startar med Vansbrosimningen redan på söndag, hualigen hur ska nu det här gå :|


 
Måndag morgon - startade dagen med att sova lite längre än vanligt, fixade kaffe & macka för att, tillsammans med sambon, hoja upp till Tolven och bada, bada, bada & sola. Våtdräkten fick hänga med eftersom jag hade tänkt simma 2-3 km för att känna hur det känns. Men se det gick då rakt inte.
Blåste som bara den, gick gäss på tolven och tillika meterhöga vågor som man skulle kämpa mot. Kämpade mig igenom 1 km innan jag fick se mig besegrad av sjön. Gott med frukost efter en sån tuff sjömatch!